Türbana özgürlük istediler

Trakya Üniversitesi öğrencisi bir grup, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, ''Başörtüsüne özgürlük'' eylemi düzenledi.        

Haberler 18.03.2011 - 16:42

Anadolu Gençlik Derneği, Alperen Ocakları, Birlik Vakfı, Edirne İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Mimar Sinan Vakfı, Rumeli Gençlik Grubu ve Ülkü Ocakları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi önünde toplandı.        

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kevser Tilkici, Trakya Üniversitesinin bazı bölümlerinde ''başörtüsü yasaklarının'' devam ettiğini söyledi.        

Eğitim hakkının anayasal hak olduğunu ifade eden Tilkici, şunları kaydetti:        

''Başörtüsüyle ilgili bir yasak Anayasa Mahkemesi kararıyla konamayacağı gibi, Anayasa ve kanunlarla da temellendirilemez. Zira kişilerin dilediği kutsala inanma hakkı olduğu gibi, bu dinin gereklerini de yerine getirme hakkı ve özgürlüğü vardır. Bu çerçevede özellikle başörtüsü Allah'ın bir emri olup, Müslüman bir bayan için namaz, oruç gibi dini bir vecibedir.''       

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız