YÖK Başkanı: Başörtülü rektör olabilir

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından üniversitelerde başörtülü bölüm başkanı, dekan ve rektör görülebileceğini" söyledi.

Haberler 12.10.2013 - 11:12

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen “Uluslararası Balkan Konferansı"na katıldı.

"Demokratikleşme Paketi"yle ilgili soruları yanıtlayan YÖK Başkanı"Türkiye'nin büyük bir ayıbı olan, bu başörtüsü meselesinin de artık bir daha tartışılmayacak şekilde çözüme kavuşturulmasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

"Öğrencilerimiz zaten son 4-5 yıllık dönemde, kılık kıyafet hürriyetinden faydalanıyorlardı" diyen Çetinsaya, "Son demokratikleşme paketi ile öğretim üyeleri ve kamuda çalışan memurlar bakımından bir adım atıldığına" dikkat çekti.

Gökhan Çetinsaya, "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından üniversitelerde başörtülü bölüm başkanı, dekan ve rektör görülebileceğini" de vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız