YÖK'ten 'Roman Enstitüsü' kararı

Yükseköğretim Kurulu, demokratikleşme paketinde yer alan Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü'nün, Trakya Üniversitesi bünyesinde açılmasını kararlaştırdı.

Haberler Anadolu Ajansı 19.11.2013 - 11:35

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığında 5 Kasım'da toplanan YÖK Genel Kurulu'nda, demokratikleşme paketinde kurulması planlanan Roman Enstitüsü konusu gündeme geldi.

Enstitünün hangi üniversite bünyesinde kurulacağının kararlaştırıldığı toplantıda, Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü'nün Trakya Üniversitesi bünyesinde açılması uygun bulundu.

YÖK, alınan bu kararı Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdi. Karar, Bakanlar Kurulu kararıyla resmiyet kazanacak.

Trakya Üniversitesi bünyesinde Balkan Araştırma, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ile Sağlık Bilimleri enstitüleri bulunuyor.

Demokratikleşme paketinde, Roman vatandaşların dil ve kültürleri ile karşılaştıkları sorunlara ilişkin araştırmalar yapmak, çözüm önerileri üretmek amacıyla bir il üniversitesi bünyesinde Roman Dil ve Kültür Enstitüsünün kurulması kararı yer alıyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız