Şimşek: Apple aramadı ama çok ses getirdi

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Apple'a yaptığı davet sonrası şirketten arayan olmadığını ancak mesajın İrlanda ve İngiltere’de gündem yarattığını söyledi.

Haberler ntv.com.tr 06.09.2016 - 09:34

Avrupa Komisyonu’nun Apple’a 13 milyar euro ceza vermesinin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şirketi Türkiye’ye davet etmişti.

Şimşek davet sonrası Apple'dan kimsenin kendisini aramadığını söyledi.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın haberine göre, Şimşek, söz konusu mesajının İrlanda ve İngiltere’de gündem yarattığını vurguladı.

Şimşek, "İrlanda ve İngiltere’de çok sayıda yayın organı, medya kuruluşu mesajımla ilgili haberlere yer verdi. Benim mesajım üzerine İngiltere Hükümeti de harekete geçti ve Apple’a davetiye çıkardı" dedi.

ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

AB, ABD merkezli dev teknoloji şirketi Apple’a, “İrlanda’da eksik vergi ödedi” gerekçesiyle 13 milyar euro ek vergi cezası verdiğini duyurunca Başbakan Yardımcısı Şimşek Twitter’dan "Apple, İrlanda’dan Türkiye’ye taşınmalı. AB bürokrasisi ile uğraşmadan daha cömert vergi teşvikleri sağlamaktan mutluluk duyarız" şeklinde davet yapmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız