Chrysler'in yüzde 20'si artık Fiat'ın

ABD'li otomobil üreticisi Chrysler, Fiat ile global stratejik ortaklık çalışmalarının tamamlandığını ve yeni Chrysler'in faaliyetlerine derhal başlayacağını açıkladı.

Haberler 10.06.2009 - 10:53

İtalyan otomotiv şirketi Fiat, ABD'li Chrysler'in varlıklarının büyük bölümünü devralmasıyla ilgili anlaşmayı tamamladı.

Bu anlaşmayla yeni bir şirket kurulacak ve Chrysler'in iflas koruma sürecinden çıkmasının önü açılmış olacak.

Fiat'ın yeni Chrysler'deki payı yüzde 20, ABD Hazine Bakanlığı ile Kanada devletinin payları ise sırasıyla yüzde 8 ile yüzde 2 olacak.

Fiat, Yüksek Mahkemenin, Indiana eyaletinden 3 emeklilik fonunun satış sürecinin durdurulması talebini reddederek, satış sürecinin yolunu açması üzerine, Chrysler'ın mal varlıklarını devralmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

Bu anlaşmayla Fiat CEO'su Sergio Marchionne, yeni Chrysler'in da CEO'su olacak.

Yeni Chrysler şirketinden yapılan açıklamada, iflas koruma sürecinde atıl durumdaki Chrysler fabrikalarının hemen faaliyete sokulacağı belirtildi.

Açıklamada, çevre dostu, az yakıt tüketen, yüksek kaliteli araçları geliştirme çalışmalarının sürdürüldüğü, Chrysler markasının ileri gitmesi niyetinde olunduğu ifade edildi.

Chrysler, mali krizin satışlarını etkilemesi sonrasında yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 30 Nisan'da iflas korumaya başvurmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız