'Daha İyi Şehir, Daha İyi Yaşam'

Shanghai EXPO 2010’da yer alacak Türkiye Pavyonu’nun anahtarı, Büyükelçi Sencar Özsoy’a teslim edildi.

Haberler 30.09.2009 - 15:37

Çin gezisi kapsamında, dünyanın bilinen ilk toplu yerleşim yeri olan Çatalhöyük (M.Ö 7400-600) simgeli Türkiye Pavyonu’nu ziyaret eden Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin Shanghai EXPO Yüksek Komiseri Büyükelçi Sencar Özsoy’dan çalışmalar ve içerik hakkında bilgi aldı.

Çin temasları kapsamında yapımı devam eden Shanghai EXPO 2010 fuar alanını gezen Bakan  Çağlayan, 1 Mayıs -31 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek EXPO 2010  ve Çatalhöyük temalı Türkiye Pavyonu’ndaki 'Bussines Center' hakkında detaylı bilgi aldı. 

2 bin 30 metre kare kullanım alanına sahip Türkiye Pavyonu projesi iç inşaatı 31 Aralık 2009 tarihine kadar bitirilecek. Türkiye Pavyonu’nun dış cephesi ise fuarın ana temasıyla uyumlu olarak, dünyanın bilinen ilk toplu yerleşim yeri olan Çatalhöyük (MÖ 7400 - 6000) şehir planı ile görselleştirilecek.

Mısır Piramitleri’nden daha eski

Orta Anadolu’da bulunan Çatalhöyük’ü, çağdaş bir mimari tasarımla, Shangai EXPO 2010’a üç boyutlu görüntüsü ile taşıyan Türkiye Pavyonu’nda; av sahneleri, şu anda soyu tükenmiş olan sığır ve geyiklerin kırmızı renkli görüntüleri ve bir zamanlar Çatalhöyük’ün duvarlarını oluşturan soyut figürlerin üzerine inen kartalların tasviri sunulacak. Türkiye Pavyonu’nun yapımı sürecinde kırmızı ve bejden oluşan iki renkli dış cephe kaplaması ise, Çatalhöyük duvar resimlerinin orijinal renklerinden ödünç alındı.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Çatalhöyük’ün, Mısır Piramitleri’nden 4 bin 500 yıl öncesine dayanan bir geçmişi var.


Emlaktimes


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız