Dolar eridi, yatırımcı altına hücum etti

Doların uluslararası piyasalardaki düşüşü altına yarıyor. Altın fiyatları Şubat'tan bu yana ilk kez 970 doların üzerine çıktı.

Haberler 29.05.2009 - 12:50

Küresel ekonomideki toparlanma işaretlerinin alınmasıyla yatırımcılar soluğu emtia piyasalarında aldı.

Altının ons fiyatı spot piyasada Şubat ayından bu yana ilk kez 970 doların üzerine çıktı.

Zayıf dolar, enflasyon endişeleri ve yatırım fonlarının ilgisiyle altın fiyatları 979 dolar 65 sente kadar yükseldi. Uzmanlar, 955 dolardan altına alımların hızlandığını belirtiyor.

Altın fiyatlarındaki yükseliş diğer değerli metallerde de etkisini gösterdi. Gümüşün ons fiyatı 15.25 dolarla Ağustos 2008'den bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

DOLAR YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE
Altındaki yükselişin temel nedeni olan doların kan kaybı sürüyor. Euro/dolar paritesi bugün 1,4117 ile Aralık sonundan bu yana en yüksek düzeyine çıktı. Parite halen 1,40'ın üzerinde seyrediyor. Dolar endeksi de 79.65 ile beş ayın en düşük düzeyine indi.

PETROL 65 DOLARIN ÜZERİNDE
Petrol fiyatları da OPEC toplantısının ardından yükselmeye devam ediyor.

ABD’de ham petrol stoklarının sert biçimde düşmesi, ABD ham petrolünün 65 dolar 80 sente kadar yükselmesine neden oldu. Böylece ABD ham petrolü yaklaşık son 7 ayın en yüksek düzeyine tırmandı. Brent tipi petrol de 65 dolara dayandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız