Moody's, Bank Asya'nın notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın uzun vadeli mevduat notunu "Ba2"den B2"ye indirdi. Kuruluş ayrıca, bankanın finansal güçlülük notunu da "D-"den "E+"ya düşürdü.

Haberler Anadolu Ajansı 25.08.2014 - 10:00

Moody's'ten yapılan açıklamada, bankanın notlarındaki aşağı yönlü revizede, negatif varlık kalitesi trendi, fonlamadaki volatilite ve düşen karlılık gerekçe gösterildi.

Açıklamada, Moody's'in mevduat notundaki belirsiz yönden dolayı takibe aldığı kaydedilirken, finansal güçlülük notunun da olası bir indirim için izlemeye alındığı belirtildi.

Bankanın karlılığında, 2014 yılının ilk yarısından bu yana ciddi düşüş kaydedildiğine işaret edilen açıklamada, "Bu dönemde, bankanın net gelirinde bir yıl öncesine göre düşük bankacılık gelirlerinden dolayı yüzde 81 gerileme yaşandı. Aynı zamanda, varlık kalitesinde de bozulma yaşandı. Finansal temellerdeki bu keskin bozulma trendi, bankanın notlarında düşüşe neden oldu" denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız