Piyasalar seçim sonucuna nasıl tepki verdi?

AK Parti'nin yeniden iktidar olması sonrasında yurtdışı piyasaların izlendiği gün borsada yüzde 0.28'lik düşüş yaşandı. Gün içinde 1,56'ya inen dolar 1,57'nin üzerine çıktı.

Haberler 13.06.2011 - 11:45

AK Parti'nin yüzde 50 oy oranı ile beklentiler paralelinde tek parti hükümeti kuracak şekilde çıkmasının piyasalarda fazla etkisi olmadı.

Analistler, volatilenin sürdüğüne, endeksin de yurtdışı tarafından baskılandığına dikkat çekiyor.

Japonya dışındaki Asya borsaları zayıf ekonomik veriler ve Yunanistan endişeleriyle bugün 2.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

İMKB-100 endeksi, seçim öncesinde fiyatlanmasının etkisiyle ilk işlemlerde yüzde 0.63 yukarıda açılırken, olumsuz yurtdışına paralel veri öncesi eksiye döndü. Beklentilere paralel gelen cari açık verisinin ardından yeniden artıya geçti. Borsa ilk seansı yüzde 0.14'lük artışla 63 bin 786 puanda tamamladı. Gün sonunda endeks yüzde 0.28 düşüşle 63 bin 523 puana geriledi.

Cari açık Nisan ayında beklentilere paralel şekilde 7.68 milyar dolar oldu. Ocak-Nisan ayında ise cari açık 29.64 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ekspres Yatırım Araştırma Müdürü Ömer Ömerbaş, "Seçimlerin sonrasında bir yükseliş olsa da, yurtdışı kötü olduğu için açılış sonrası bir reaksiyon geldi. Ama tekrar Avrupa yataya dönünce ve cari açık da iyi gelince endeks yükselişe geçti. Bu haftanın hikayesinde yurtdışının göstereceği yön belirleyici olacak. Bizim iyi olan lokal görüntü yurtdışının kötü görüntüsüyle gölgeleniyor açıkçası. Bu büyük ihtimalle haftanın geri kalanını da baskı altına alır" diye konuştu.

Ata Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Osman Büyükgöksu da, "Piyasa aslında çok keyifsiz. Hiçbir seçim sonrası bu kadar zayıf açılış görmedim. Cari açık verilerinden sonra endeks daha iyi toparladı ancak piyasaya iyi diyebilmek için en az bir hafta yükseliş yapması lazım" dedi.

Yabancı yatırımcının iştahlı olmadığına ve yükseliş için yabancı takasının mutlaka artması gerektiğine dikkat çeken Büyükgöksu, endekste 65 bin 200 ve 65 bin 500 seviyelerinin ilk hedef noktaları olduğunu belirtti.

DOLAR 1,56'YA İNDİ
Seçim sonuçlarının ardından gün içinde 1,56'ya inen dolar/TL kotasyonları daha sonra yeniden 1,57 seviyesinin üzerine yükseldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız