Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bugün faiz kararı için toplanıyor. Ekonomistler, Merkez'in faiz indirimine devam edeceğini düşünüyor.

Haberler NTV Haber 21.05.2020 - 07:55

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası, faiz kararınını bugün saat 14.00’te açıklayacak. 

Banka geçtiğimiz ay, yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 8,2'den yüzde 7,4'e indirmişti. Ekonomistler, enflasyon tahminindeki düşüşün bankanın faiz kararında etkili olabileceğini belirtiyor.

Reuters'ın 15 kurum ile yaptığı ankete göre, bu ay Merkez Bankası'nın yarım puan faiz indireceği tahmin ediliyor.

Merkez Bankası, Türkiye'deki ilk corona virüs vakasının tespit edilmesinden bu yana 2 puan indirimle faizi yüzde 8,75 seviyesine çekti. Son 8 toplantısında ise faizi 15,25 puan düşürdü.

CORONA VİRÜS ETKİSİ: DÜNYA EKONOMİSİNDEKİ 10 YENİ RİSK

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız