SON DAKİKA HABERİ: IMF'den Türkiye için enflasyon mesajı

SON DAKİKA HABERİ... IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.02.2021 - 12:09 Son Güncelleme : 18.02.2021 - 12:18

Son dakika haberi! 

IMF'den Türk ekonomisine ilişkin değerlendirme geldi.

Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir" dedi.

McGettigan, sıkı ve sürdürülebilir para politikası uygulamasının, Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıların güveni için hayati önem taşıdığını belirtti.

IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Ben Kelmanson büyüme ve yapısal reform başlıklarına yönelik değerlendirme yaptı.

2022'den itibaren büyümenin yüzde 3,5 civarındaki potansiyeline geri dönmesini tahmin ettiklerini açıklayan Kelmanson, "Mali sektöre, finansa, iş gücü piyasası ve şirketler kesimine yönelik hedef odaklı yapısal reformlar salgının olası uzun vadeli etkilerini hafifletmeye yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜME YÜZDE 5 ORANINA GELEBİLİR"

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız