Trakya'nın elektriğini Aksa dağıtacak

800 bin aboneye sahip olan Trakya Elektrik Dağıtım'ın özelleştirme ihalesini 622 milyon dolarlık teklifle Aksa Elektrik kazandı.

Haberler 09.08.2010 - 16:52

Elektrikte günün üçüncü ihalesi gerçekleşti. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

10 firmanın katıldığı ihalede elemesiz turda en yüksek teklif 350 milyon dolar olarak belirlendi.

Elemeli 1. turda Palmet Enerji elenirken, teklif tutarı 450 milyon dolara çıktı. İkinci elemeli turda Park Holding elendi ve tutar 501 milyon dolar oldu. Üçüncü turda Kolin İnşaat elenirken, teklif 546 milyon dolara yükseldi. 4. elemeli turda Limak İnşaat ihaleden elendi, teklif 567 milyon dolara yükseldi.

Son turda İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu elendi ve açık artırma süreci 580 milyon dolardan başladı. Artırım aralığı 2 milyon dolar olarak belirlendi.

Açık artırmada ilk teklif istenen KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu mola aldı ve çekildi. Cengiz Elektrik de ihaleden çekildiğini açıkladı. Aksa Elektrik teklifi 582 dolara çıkardı ve IC İçtaş mola aldı ve çekildi. Açık artırmada Eti Gümüş 608 milyon dolar teklif edince Aksa Elektrik mola aldı. Aksa Elektrik tutarı 610 milyon dolara çıkarınca bu kez Eti Gümüş mola istedi. Daha sonra devam eden açık artırmayı 622 milyon dolarla Aksa Elektrik kazandı.

Boğaziçi Dağıtım ihalesinde son ikiye kalmasına rağmen kaybeden Aksa Elektrik bu kez en yüksek teklifi verdi.

KİMLER TEKLİF VERMİŞTİ?
1- Park Holding A.Ş.
2- Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş.
3- Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.
4- Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
5- Eti Gümüş A.Ş.&Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Madencilik İthalat İhracat A.Ş. Ortak Girişim Grubu
6- İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- MMEKA Makine İthalat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu
7- KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu
8- Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş.
9- IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
10- Palmet Enerji A.Ş.

800 BİN ABONESİ VAR
Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde faaliyet gösteriyor. 800 bin aboneye sahip olan şirketin tüketimi 5,7 milyar kwh saat, kayıp kaçak oranı ise yüzde 6,4. Bölgenin elektrik dağıtımdaki payı yüzde 4 düzeyinde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız