Türkiye 500 milyon dolarlık arazi mi sattı?

The Economist dergisi, Türkiye'nin Bahreynli tarımsal yatırım şirketi Agricapital'e 500 milyon dolarlık tarım arazisi sattığını öne sürdü.

Haberler 28.05.2009 - 11:22

Türkiye bir yandan mayınlı arazilerin temizlenmesini tartışırken, tarım arazilerinin satışına ilişkin haberler de gelmeye başladı. Bu konuda son iddia The Economist dergisinden geldi.

The Economist dergisi, Türkiye'nin Bahreynli tarımsal yatırım şirketi Agricapital'e 500 milyon dolarlık tarım arazisi sattığını öne sürdü.

Arazinin yerinin bilinmediğini belirten The Economist, anlaşmanın değerinin 3 ila 6 milyar dolara çıkabileceğini kaydetti.

Haberde ayrıca, tarım arazisi arayan ülkelerden biri olan Suudi Arabistan'ın arazi almak için görüştüğü ülkeler arasında Türkiye de sayıldı.

The Economist'e göre, son iki yılda, Arap ülkeleri ve Çin, çoğu gelişmekte veya fakir olan başka ülkelerden Fransa'nın tarım arazileri büyüklüğünde toprak satın aldı.

El değiştiren bu arazilerin değeri ise 20 ila 30 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız