Ünlü CEO'dan Bitcoin için yeni tahmin: 100 bin doları görebilecek mi?

Galaxy Digital'in kurucusu Novogratz, Bitcoin'in fiyatının yıl sonunda 100 bin dolara çıkmasını beklediğini ve Amerika'daki diğer şirketlerin de Tesla'yı takip ederek aynı şeyi yapacağını ifade etti.

Haberler ntv.com.tr 09.02.2021 - 12:12

ABD merkezli finansal hizmet şirketi Galaxy Digital CEO'su Mike Novogratz, Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bloomberg'e konuşan deneyimli CEO, Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptığını açıklamasının ardından "Amerika'daki her şirketin aynı şeyi yaptığını göreceksiniz. Hazine fonlarına Bitcoin ekleyen ve kripto para birimini bilançosuna eklemeyi düşünen şirketler hızla artacak. Şirketler bilançolarına Bitcoin eklerken Miami de bilançosuna kripto parayı eklemeyi düşünüyor" dedi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk’ın bir dahi olduğunu ve insanları dinleyerek yeni neslin ilgi alanlarına yöneldiğini belirten Novogratz, "Bitcoin, Tesla, güneş enerjisi hisselerini birbirine bağlayan tek şey Z kuşağına yatırım yapmaları" diye ekledi.

Tesla'dan aldığı rüzgarla Bitcoin son 24 saatte yüzde 24 yükselerek 48.000 doları aştı.

Novogratz, "Bahsettiğim koşullardaki momentum devam ederse Bitcoin'in 100 bin dolar olduğunu yıl sonuna kadar görebiliriz" ifadelerini kullandı.

"KÖTÜ SONUÇLANMASI KAÇINILMAZ"

Novogratz, yatırımcıların GameStop hadisesinde olduğu gibi Dogecoin'de de gereğinden fazla iştahlandıklarını belirtti.

Mike Novogratz, "DOGE çılgınlığının kötü sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi. GameStop'un da benzer bir senaryoyla sonuçlandığını hatırlatan Novogratz Dogecoin'in bir amacı olmadığını belirtti ve "Bitcoin ve Ethereum ile devam edin. Bu kripto rallisinde oynamanın birçok mantıklı yolu var" yorumunu yaptı.

Kripto para analisti Scott Melker ise, Novogratz’a paralel olarak yatırımcıların Dogecoin’in yükselmeye devam edeceği inancının bir vesvese olduğunu düşünüyor. Sosyal medyada popüler teknik analist DonAlt da Twitter’da yaptığı paylaşımda, Dogecoin’deki artışın koordine bir pump&dump olabileceğini ve yatırımcıların bu ralli sonrası "paralarını kaybedebileceğini" belirtti.

ARŞİV: BİTCOİN'DE YENİ REKOR GELİR Mİ?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız