Yellen'dan faiz mesajı

Fed Başkanı Yellen, Ekim ayından beri gelen verilerin Fed beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtti. Yellen faiz artışında izlenecek yola odaklanılması gerektiğini kaydetti.

Haberler ntvpara.com 02.12.2015 - 20:02 Son Güncelleme : 03.12.2015 - 10:52

Fed Başkanı Janet Yellen, Economic Club of Washington'da konuşma yaptı. Yellen konuşmasında Ekim ayından beri gelen verilerin Fed beklentileriyle uyumlu olduğunu belirtti.

Yellen faiz artışında zamanlamaya değil, izlenecek yola odaklanılması gerektiğini kaydetti. Fed Başkanı, faiz artışında temkinli olunması gerektiğini vurguladı. Yellen ekonominin büyümeye devam edeceğini, istihdamın artacağını ve enflasyonun da yüzde 2 hedefine çıkacağını ifade etti.

EN SON 2006'DA FAİZ ARTIRDI 

Fed, yılın son toplantısını 15-16 Aralık tarihinde yapacak. 

Fed en son Temmuz 2006’da faiz artırdı. 2008’deki küresel finansal krizinden bu yana faizi yüzde 0-0,25 aralığında tutuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız