Merkür Retrosu başladı (Merkür Retrosu'nun burçları nasıl etkileyecek)

Bir gezegen neden 3 hafta geri geri gider ki? Hayır, hiçbir gezegen geri gitmez! Biz faniler sadece bazı dönemlerde gezegenleri gök yüzünde yavaşlamış, durmuş ve hatta geri geri gidiyormuş gibi algılarız.  Astronomik bir illüzyon yaşarız. Zaten bir astroloğun işi de gezegenleri bir astronom gibi takip etmek değildir. Astroloji ile uğraşanlar için şu anda bütün gezegenler bir anda yok bile olsalar bizim için varlıkları devam eder. Tıpkı hesapla kitapla bulunan Ay Düğümlerinin varlığı gibi. Olmayan bir faktörü, pek de güzel yorumluyoruz. Gezegenlerin gerçekliği bizim için sadece bir gösterge, semboldür. Onlara yüklediğimiz anlamdan ibarettir. 

Haberler 01.02.2021 - 14:48

  • 1

    Merkür’ün mitolojideki adı Hermes dir. Daha doğar doğmaz “Öf ne bu böyle yat yat sıkıldım” diyerek kundağından fırlayıp yollara vurmuştur kendini. Yolda, Apollon’un çobanını kandırarak elli tane ineğini çalar. Merkür önde arkasında elli inek dımbıl dımbıl lirini çalarak evine geldiğinde karşısında öfkeli ebeveynlerini ve Apollon Amca’yı bulur. Elinin ayarı olmayan Zeus tam iki tokat aşkedecekken araya duyarlı anası araya girer “Dur yapma yiğidim” diyerek oğlunu adalete teslim eder!

    Mahkemede elli inek, elinde liri Hermes ifade vermek yerine lirini çalar ve herkesi müziğiyle, konuşmasıyla büyüler. Ve mahkeme neticesinde bu cin fikir gence cana yakınlığından ötürü tanrıların haberciliği görevi verilir. Sevimsiz iş olarak da ölenlerin ruhlarını yeraltı tanrısına götürme angaryası yüklenir.

    Bu noktada Merkür retrosunda insanlar geri geri gitmenin zor olduğunu düşündüklerinden, yeni bir işe başlamanın çok el oyalayacağına inanmışlar. Bu süreçte Merkür’ün iletişiminin zayıflayacağını ve aksaklıklar yaşanabileceğini öngörmüşler.

    Merkür retrosunda; iletişim ve hareketi anlatan elektronik cihaz, araba gibi şeyleri satın almayı ertelemekte fayda var. Yolculuklarda aksilikler çıkabilir, bilgisayarınızda veri kaybı veya virüs sorunu yaşayabilirsiniz, anlaşma yaparken, önemli kağıtlara imza atarken iki kere daha dikkatli olmalısınız. Kesin kararlar almak da çok tercih edilmemeli ve kendimizi ifade ederken dikkatli olmanızda fayda var.

    Peki Merkür retrosunda ne yapmak lazım? Önceden başlamış işiniz varsa bitirmek için idealdir. Geçmişe dair araştırma yapmak için bulunmaz fırsat. Görüşmediğiniz veya küs kaldığınız insanlarla ilişkinizi onarmak içinde retro zamanları iyi olarak tanımlanır.

    Bu Merkür retrosu Kova burcunda olacağı için yarım bırakılmış, eskimiş bir teknoloji tekrar geliştirilip sunulabilir. Hak ve özgürlükler üzerine tekrar bir yapılanma gerçekleşebilir. Yapılan çalışmalar geliştirilerek sağlık konusunda çok daha iyi sonuçları duyabiliriz.

    Sonuç olarak; Merkür retrosunu çok da abartmamak lazım. Şansla, şanssızlıkla da çok yanyana kullanmamamız gerekir. Ve fakat yüzyıllardır gelen bu bilgiyi de cebimizde tutmamızda fayda var.

    Doğduğunuz burçta Merkür retrosu boyunca iletişim aksamalarının yanı sıra temanızın ne olacağı hakkında bilgilenmek için “Merkür Retro’sunun Burçlara olan Etkisi” yazısından okuyabilirsiniz.

     

    (MURAT İPEK / astroloji@muratipek.com)

  • 2

     Koç

    Arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işleri, insanlara yararlı olma ve bu amaç uğrunda kurulacak dostluklar, gruplar, dernekler, iş hayatımızdan, kariyerimizden kazandığımız gelirler hakkındaki konularda gecikmelere, ufak tefek aksiliklere maruz kalmanız mümkün. Bu konularda özellikle çok daha dikkatli olmanızda fayda var.

     

  • 3

    Boğa

     

    Statü, toplumun bizi nasıl algıladığı, üstlerimiz, patronlarımız, patronlarla ilişkilerimiz, iş yapış şeklimiz, başarı, herkesin gözü önünde olma, yükselme çabası, yaşam hedefleri, anne ve anneyle ilgili konular, mesleğimiz, kariyer alanlarımız, şan şöhretimiz gibi konular hakkında Merkür retro’sunun azizliğine uğramanız söz konusu olabilir. O nedenle bu konularda özellikle iletişime dikkat etmelisiniz. Var olan işlerinize odaklanmanız en hayırlısı.

     

  • 4

    İkizler

    Liseden sonra ki eğitim, yurt dışı ile ilgili konular, yabancılar, yabancı diller, medya, satış-pazarlama işleri, öğretim görevlileri, uzak akrabalar, felsefe, din, inanlar, hayatı sorgulama anlamlandırma ilgili konular, uzun mesafeli yolculuklar, rüyalar, sıra dışı  farklı değişik konular, astroloji, sosyal bilinç, topluma nasıl ayak uydurduğumuz, akademik hayatımız gibi konular hakkında Merkür sizi yavaşlatabilir. Veya ufak tefek aksiliklere neden olabilir.

     

  • 5

    Yengeç

    Finansal krizler, ameliyatlar, sizin ödemek zorunda olduğunuz veya size ödenmek zorunda olan nafaka vergi iadesi gibi konular, ayrıca eş, sevgili, hayatınızdaki kişilerin parasal durumu, korkularınız, paylaşımlı kazançlar, borçlar, vergiler gibi konular hakkında hayli dikkatli olmanızda fayda var. Özellikle resmi işlerde yazışmalara dikkat edin ve eksik belge bırakmamaya gayret etmenizde fayda var. Malum böyle resmi işler şaka kaldırmıyor.

     

  • 6

    Aslan

    Size düşman kişiler, mahkemeler, birden fazla kişi ile yürütülen faaliyetler, ortaklıklar yazılı yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatının yanında vekalet verdiğiniz insanlar, avukatınız gibi konular hakkında sevgili aslanlar dikkatli olmanızda fayda var. Çünkü bu ve buna benzer konularda yavaşlama hissedebilirsiniz. Veya iletişimde zorlanabilirsiniz. Ve fakat bu konularda tamamlayacağınız onaracağınız bir durum varsa işte Merkür retrosu iyi bir kapı açabilir.

     

     

  • 7

    Başak

    İkizlerin olduğu gibi sizin de yönetici gezegeniniz olan Merkür, haritada sizi anlatan 6. Ev de geri gidecek. O nedenle; İş ve iş arkadaşları, gündelik hayatın koşturmaları, çalışma metotları, sağlık, hastalıklar, temizlik, hijyen konuları ve evcil hayvanlar, hizmet verdiğiniz alanlar, yanınızda çalıştırdığınız insanlar, hastalıklar gibi konular hakkında gecikmeler, yanlışlıklar, yaşamanız mümkün. Bu sizin için pek de sevimli olmayabilir. Bu üç haftalık süreçte yapılacak en güzel şey yarım kalmış olan işlerinizi toparlamak olsun.

     

  • 8

    Terazi

    Aşk hayatınız başta olmak üzere, tutkular, eğlence yaşamınız, borsa, kumar, piyango gibi şans ve risk taşıyan işler, sanat, çocuk, hamilelik, yaratıcılık gerektiren alanlar ve iradenizin sınandığı alanlar, çocuklar, romantik ilişkiler, moda gibi konular hakkında Merkür retrosunda etkilenmeniz söz konusu olabilir. Bu süreçte eski sevgililer tekrar hayatınıza girmek isteyebilir. Siz eski ilişkilerinizi onarmaya kalkışabilirsiniz. Bu tip bir eyleme geçmeden iki kere düşünmenizde fayda var.

     

  • 9

    Akrep

    Yaşam tarzınız, baba, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aile içi durumlar. Ve özellikle duygularınızın korunması, kökleriniz hakkında olabilecek gelişmeler, çok yakınızdaki insanlar, taşınmaz mallarınız, eviniz, maddi manevi miraslar konular hakkında Merkür sizi bu retro da etkileyecek gibi durmakta. Bu zaman zarfında görüşemediğiniz yakınlarınız aklınıza düşebilir. Veya çözülememiş bir konu tekrar açılabilir.  Aile büyüklerine karşı dikkatli tavır geliştirmenizde fayda var.

             

  • 10

    Yay

    Zekâ, iletişim, haberleşme gibi konular. Problemlere yaklaşımınız ve kısaca sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizle ilgili durumlar. Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, komşular, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, liseye kadar olan eğitim, uzun vadeli olmayan plan ve projeler, yayıncılık, pazarlama, halkla ilişkiler konular hakkında Merkür bu retro da sizi biraz sıkabilir. Sonuçta Merkür tam da bu konuları vurgular. O nedenle o klasik Merkür retro önlemleri bu gerilemede sizin için söylenmiş gibi.

     

  • 11

    Oğlak

     

    Kazançlarınız, paralarınız, maddi varlıklarınız, para akışınız, güvenlik duygunuz, özgüveniniz, bunun yanında taşınabilir maddi değerleriniz, kısaca maddi bütün varlığınızı anlatan konular hakkında Merkür iletişim ve kendinizi ifade etmenizde aksaklıklara neden olabilir. O nedenle özellikle para konusunda yazdıklarınıza dikkat edin. Bir sıfır daha fazladan çeke yazmak istemezsiniz. Yeni bir kazanç kapısı açmak için iyi bir zaman olmayabilir.

     

  • 12

    Kova

    Kişiliğiniz ve özellikle irade gücünüz, arzularınız ve bireyselliğiniz başta olmak üzere, egonuz ve yapılandırdığınız dünyanız, görünen kişisel tercihleriniz ve sizi siz yapan bütün fiziksel ve psikolojik değerleriniz, sosyal anlamda sizi var eden ve hayatta konumlandığınız yeri ve tepkilerinizi içeren konular hakkında Merkür retrosu özellikle kendinizi ifade ederken zorluklar yaşatabilir. O nedenle kendiniz için bir şeyi isterken ya da anlatırken anlaşılır olmaya dikkat edin.

     

  • 13

    Balık 

    Bilinçaltınız, psikolojiniz, hayalleriniz ve rüyalarınız, bunun yanında ruhsal ihtiyaçlarınız, korkularınız, endişeleriniz, kişinin duyduğu güvensizlikler, sırları, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar, gizli kapaklı işler ve ilişkiler ve bunun yanında gizli düşmanlar, kendinizi kendi içinizde yetiştirmeniz başlıklarında yapılan işler, dedikodular, herkesten sakladığımız, görülmesini çok istemediğimiz yanlarımızı içeren konular hakkında bu Merkür retrosu sizi deşifre edebilir. Bu anlamda özellikle bir zamanlar başladığınız kişisel gelişim konularına, korkularınızla yüzleşmek için güzel zaman.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız