33 yaşında dünyanın tüm ülkelerini gezdi

İrlandalı Johnny Ward (33) adlı gezgin 10 yıl önce başladığı serüvenini dünyanın bütün ülkelerini gezerek tamamladı. Ward, 10 yıllık serüveninde sadece dünyayı gezmekle kalmadığını aynı zamanda 1,5 milyon dolar kazandığını açıkladı.

Haberler 17.03.2017 - 16:33

  • 1

    Kuzey İrlandalı bir gezgin dünyanın bütün ülkelerini gezebilmek için tam 10 yılını harcadı. Yıllar önce çıktığı yolculuğu dünyadaki bütün ülkeleri gezerek tamamlayan 33 yaşındaki Johnny Ward, Guinness Rekorlar Kitabı'na "Dünyayı gezen en genç insan" olarak girebilmek için başvuru yaptı.

  • 2
    Ward beş parasız olarak çıktığı yolculuğun sonunda bir buçuk milyon dolardan fazla para kazandığını ve bundan sonra çalışmak zorunda olmadığını açıkladı.
  • 3
    Ancak Ward'ın 10 yıl süren yolculuğu tam anlamıyla tatlı bir rüyadan ibaret değil. Dünyanın her bölgesine giden Ward defalarca çatışma arasında kalmış, hatta yanı başında insanların öldürüldüğünü bile görmüş. Ward yaşadıklarını, "Angola'ya gittiğimde scooter kullanan iki kişi önümüzdeki aracı durdurup şöföre ateş edip öldürdüler. Ben başımı eğip saklanmaya çalıştığımda şöförümün güldüğünü gördüm. Sonradan ortaya çıktı ki şöför Angola'daki iç savaşta bulunmuş ve böyle durumlara oldukça alışıkmış. Yine de benim için Angola'ya gezimle ilgili kötü bir anı oldu" ifadeleriyle anlattı.10 yılda iki kez tutuklanan Ward, yine de kendisini macerasından çevirebilecek hiçbir şeyin olmadığını söyledi.
  • 4
    REKLAM SAYESİNDE MİLYONER OLDU

    Maddi durumu iyi olmayan bir annenin çocuğu olan Ward, serüvenin ilk yıllarında çok zorlandığını belirtiyor. İlk beş yıl boyunca günlüğü 10 dolardan İngilizce öğretmenliği yapan Ward daha sonra bir gezi bloğu açtıktan sonra hayatının değiştini ifade ediyor. Bloğunda yazdıkça reklam almaya başladığını ve aylık binlerce dolar kazandığını söyleyen İrlandalı gezgin bu sayede bir buçuk milyon dolar biriktirebildiğini vurguluyor.
  • 5
    SON DURAĞI NORVEÇ

    2006 yılında yolculuğuna başlayan 33 yaşındaki İrlandalı gezginin son durağı ise İrlanda'ya oldukça yakın bir ülke olan Norveç oldu. Norveç'i kasıtlı olarak en sonra bıraktığını belirten Ward, böylece yolculuğunu tamamladığında ailesinin yanında olabilme şansını yakaladığını söyledi. 1
  • 6
    3 Mart tarihinde ailesi ve yakın arkadaşlarıyla birlikte Norveç'teki kuzey ışıklarının altında kutlama yapan Ward 10 yıl süren yolculuğunun da sonuna gelmiş oldu.


  • 7
    GEZMEYE DEVAM EDECEK

    Dünyayı gezen en genç insan olmak için Guinness'e başvuran Ward, yeni yolculuklara çıkacağını belirtti.
  • 8
    33 yaşındaki İrlandalı gezgin yeni hedefinin ise üç tekerlikli arabasıyla Belfast'tan Bangkok'a gitmek olduğunu açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız