ABD Rusya'nın “anti-uydu” silahları geliştirmesinden kaygılı

ABD’li kaynaklar, Rusya’nın uydu sistemleri kullanılarak düzenlenebilecek saldırılara karşı bir “anti-uydu” silah sistemi geliştirdiği ve uyguladığı iddiasında bulundu.

Haberler ntv.com.tr 22.12.2016 - 15:35 Son Güncelleme : 22.12.2016 - 15:37

  • 1
    ABD’de medyaya konuşan kaynaklar, Rusya’nın yeni teknolojiye sahip anti-uydu savaş sistemleri ürettiğini ve tatbikatını gerçekleştirdiği iddia etti.
  • 2
    Gizli kaynaklar ABD ordusunun silahı takip ettiği ve silahın bir yıkım yaratmadığını ve hedef vurmadığını açıkladı.

    Rusya, geçmişte Nudol füzesi’nin de dahil olduğu anti-uydu silah sistemlerine sahip olduğunu göstermişti.
  • 3
    Bu durumun günümüzde askeri ve ticari teknolojisini her geçen gün daha fazla uydu teknolojileriyle geliştiren ABD’yi rahatsız ettiği biliniyor.
  • 4

    ABD'li yetkililer, Rusya'nın "Kosmos 2499" olarak bilinen kamikaze uydularını Amerikan uydularına karşı tasarlandığını ve eğer ihtiyaç olursa onları yok edecek veya etkisiz hale getirecek şekilde konuşlandırdığına inanıyor.

  • 5
    Uzay harekatları ve stratejik kararlardan sorumlu olan ABD Strateji Komutanlığı, yakın dönemde Rusya ve Çin’in uzay teknolojileri konusunda dünya çapında gelişme kaydetmesinin kendilerini kaygılandırdığını açıkladı.
  • 6

    Bu teknolojilerin geliştirilmesi konusunda Rusya yalnız değil.

    Çin 2007 yılında eski bir hava uydusunu yok etmek üzere benzer testler yapmış, ABD de yörüngesinin sorun yarattığı iddia edilen bir uyduyu füzeyle vurmuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız