ABD Kongresi’nde oturma eylemi

ABD Kongresi’nde oturma eylemi

Haberler Anadolu Ajansı 22.06.2016 - 21:32

  • 1

    ABD’de bireysel silahlanmayı sınırlayacak yasal düzenlemenin oylamaya taşınmaması üzerine harekete geçen Demokratlar, ABD Kongresi’nde oturma eylemi başlattı. Oturma eylemine, ülkenin önemli insan hakları savunucuları arasında yer alan Demokrat Parti’nin Georgia milletvekili John Lewis öncülük ediyor.

  • 2

    Lewis’e yaklaşık 40 Demokrat milletvekili eşlik ediyor. Lewis, silahsızlanma konusunda somut bir adım atılana kadar oturma eylemini sonlandırmayacaklarını belirterek, “Uzun süre çok sessiz kaldık.” dedi. 

  • 3

    Milletvekilleri “Yasa yoksa mola yok” diye slogan atarken, Lewis, “Herhangi bir adım atılana kadar genel kurulu işgal edeceğiz.” ifadesini kullandı. Demokrat partili milletvekillerinin meclis kürsüsü önünde oturma eylemi devam ediyor.

  • 4

    Florida'nın Orlando kentinde 12 Haziran sabaha karşı çoğunlukla eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı. Amerikan tarihinde en çok kişinin öldüğü silahlı saldırıyı düzenleyen Omar Mateen, polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

  • 5

    Orlando saldırısının ardından silah edinmenin sınırlandırılması tartışmaları ülkede yeniden alevlenirken, Senato’daki Demokratlar silah satın almanın zorlaştırılması için yasal düzenleme yapılması talebiyle geçtiğimiz günlerde yaklaşık 15 saat süren kürsü işgal eylemi yapmıştı. Ancak kürsü eylemiden sonra Senato'ya Demokratlar öncülüğünde getirilen bireysel silahlanmayı sınırlayacak 4 yasa tasarısının oylanması reddedilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız