Barbie aşı uzmanı oldu: Oxford/AstraZenaca aşısını geliştiren Prof. Dr. Sarah Gilbert'ın oyuncak bebeği yapıldı

Barbie üreticisi Mattel, Oxford/AstraZeneca’nın corona virüs aşısını tasarlayan bilim insanlarından Prof. Dr.  Dame Sarah Gilbert'in oyuncak bebeğini üretti. Gilbert, oyuncak bebek fikrini başta garip bulduğunu, ancak kız çocuklarına ilham vereceğini umduğunu söyledi. 

Haberler ntv.com.tr, Reuters 04.08.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 04.08.2021 - 14:24

  • 1

    İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi’nde bilim insanı olan Prof. Dr. Sarah Gilbert, son iki yılı oldukça yoğun olarak geçirdi. Covid-19’a karşı geliştirilen Oxford/AstraZeneca aşısının arkasındaki isimlerden biri olan Gilbert, Wimbledon'da ayakta alkışlandı. Şimdi onun onuruna bir Barbie bebek yapıldı.

  • 2

    Gilbert, bu hareketi başlangıçta "çok garip" bulduğunu ancak kız çocuklarına bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında çalışmaları için ilham vereceğini umduğunu söyledi:

  • 3

    "Gelecek nesillerin STEM (Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) kariyerlerine ilham verme konusunda tutkuluyum ve Barbie'mi gören çocukların bilimdeki kariyerlerinin çevremizdeki dünyaya yardım etmek için ne kadar hayati olduğunu anlayacaklarını umuyorum. Dileğim, bebeğimin çocuklara bir aşı uzmanı gibi farkında olmayabilecekleri kariyerleri göstermesi.”

  • 4

    FARKLI BİLİM İNSANLARI DA DAHİL EDİLDİ

    Bununla birlikte, oyuncak şirketi Mattel, Gilbert’ın yanı sıra dünya çapında diğer beş kadın bilim insanınIN da oyuncak bebeklerini yaptı. Bunlar arasında ABD'li sağlık çalışanları Amy O'Sullivan ve Dr. Audrey Cruz, Kanadalı doktor ve aktivist Dr. Chika Stacy Oriuwa, Brezilyalı biyomedikal araştırmacı Dr. Jaqueline Goes de Jesus ve ön saflardaki personel için yeniden kullanılabilir bir giysi tasarlayan Avustralyalı doktor Dr. Kirby White yer alıyor.

  • 5

    Mattel Barbie ve oyuncak bebeklerinin kıdemli başkan yardımcısı ve küresel başkanı Lisa McKnight, “Barbie, tüm cephe çalışanlarının pandemi ve artan zorluklarla yüzleşirken muazzam fedakarlıklar yaptığını kabul ediyor. Çabalarına ışık tutmak ve gelecek nesillere bu kahramanları anlatabilmek için hikayelerini paylaşıyoruz” diye konuştu.

  • 6

    Öte yandan, Mattel yıllar içinde, kariyerlerinin kilometre taşlarını kutlamak için Johnny Depp, Jennifer Lopez ve Cher gibi yıldızlara benzeyen bebekler yaptı. Geçen ay tenis yıldızı Naomi Osaka'yı model alan bir Barbie bebek, piyasaya sürülmesinden saatler sonra tükendi.

  • 7
    Irk eşitsizliğiyle mücadele etmesi ve kadın haklarını savunmasıyla tanınan Amfo'nun Barbie'si Mart ayındaki Dünya Kadınlar Günü öncesinde piyasaya sürüldü. Mattel ayrıca yakın zamanda İlham Veren Kadınlar serisinin bir parçası olarak bir Rosa Parks Barbie'yi piyasaya sürdü.
  • 8
  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız