Dünyada yeni yıl coşkusu: 2024'e ilk onlar "merhaba" dedi

Dünya yeni yıl heyecanını yaşamaya başladı. Yeni yıla giren ilk yer Kribati’ye bağlı Kiritimati Adası oldu. Kiritimati, Türkiye saatiyle 13.00’te 2024’e “merhaba” dedi. Kiritimati’yi Yeni Zelanda ve Avustralya izledi. Birçok ülke saat farkından dolayı yılbaşını erken kutladı.

Haberler ntv.com.tr 31.12.2023 - 14:16 Son Güncelleme : 31.12.2023 - 23:38

  • 1

    Dünya yeni yıl heyecanını yaşıyor.

    Yeni Zelanda, havaifişekler eşliğinde 2024'e "merhaba" dedi. Yeni Zelanda ile birlikte Samoa ve Tonga da yeni yıla girdi.

  • 2
    Avustralya ise Türkiye saatiyle 16.00'da yeni yıla girdi. Bu yıl Avustralya'nın Sydney limanındaki kutlamalarda 8 tona yakın havai fişek kullanıldı.
  • 3
    Avustralya'dan bir saat sonra Papua Yeni Gine 2024'ü karşıladı.
  • 4
    Asya ülkeleri de yeni yılı kendi geleneklerine uygun olarak karşıladı. Güney Kore'nin başkenti Seul'de saatler gece yarısını gösterdiğinde dev bir tokmakla çan çalındı.
  • 5

    Japonya'nın başkenti Tokyo'da da benzer bir manzara vardı. Japonya ve Kore'den sonra sıra Hong Kong ve Tayvan'a geldi.

  • 6
    Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde yeni yıl kutlamaları kapsamında havai fişek gösterisi düzenlendi.
  • 7

    TAYLAND

    Güney Asya ülkesi Tayland, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılı görkemli şekilde kutladı.
  • 8
    Tayland, TSİ 20.00’de 2024 yılına coşkuyla girdi. Başkent Bangkok’ta şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen etkinliklerde yerel halk ve yabancı turistler yeni yılın gelişini renkli görüntülerle kutladı.
  • 9
    Başkentin geleneksel kutlama alanlarından Icon Siam, Central World ve Wat Arun Tapınağı’nda gerçekleşen etkinliklere yerel ve yabancı katılımcılar büyük ilgi gösterdi.
  • 10
    Bangkok’un Chao Phraya Nehri’nde yer alan Icon Siam’da düzenlenen kutlamalarda çeşitli konserler, yarışmalar, dron şov ve dans gösterilerinin yanı sıra 50 bin havai fişek ile oldukça görkemli bir geri sayım gerçekleştirildi.
    Tayland’ın güney bölgelerinde ise yeni yıl kutlamaları sahil bölgelerinde ve halk plajlarında yapıldı. Hava sıcaklığının son günlerde 30 derecenin üzerinde seyrettiği Phuket, Krabi ve Pattaya gibi tatil şehirlerinde düzenlenen yılbaşı kutlamalarında turistler doyasıya eğlendi.
  • 11

    Samoa'ya yaklaşık 164 kilometre mesafede, Güney Pasifik'teki "Amerikan Samoası" ise 2024'e en son giren ülke olacak.

  • 12

    KAZAKİSTAN

    Kazakistan, Türkiye saati ile (TSİ) 21.00'de, 2024'e "merhaba" dedi.

    Astana sakinleri, havai fişek gösterilerini donmuş Yesil Nehri'nin kenarından izledi.

    Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de ülkede saatler 00.00'ı gösterdiğinde ulusal televizyon kanalları aracılığıyla görüntülü tebrik mesajı yayımladı.
  • 13
    Tokayev, geçen sene Kazakistan'daki gelişmeleri sıralayarak, "2023 yılı, ülkemiz için hem başarılı hem zorlukların yılı oldu. Yeni yıla halkımız müjdeli haberle giriyor. Yakında ülke nüfusu 20 milyona ulaştı." dedi.

    2023'te Kazakistan ekonomisinin yüzde 4,9 büyüme kaydettiğini aktaran Tokayev, "Yeni yıl, yeni görevler demektir. Milletimizin yeni yükselişine şahit olacağımız bir yıl olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı. ​​​​​​​
  • 14

    DUBAI

    Dubai, 2024'ü dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa'dan atılan havai fişek ve ışıklandırma sistemleriyle düzenlenen gösteri ile karşıladı.

    Dubai’de yaşayanlar yeni yılı karşılamak için 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalifa'nın çevresinde sokak ve caddeleri doldurdu.

    Geri sayımın tamamlanmasının ardından dakikalarca süren gösteri büyük ilgiyle izlendi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız