First Lady'likten adım adım ilk kadın başkanlığa: Hillary Clinton

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık yarışı tarihi bir ana tanıklık etti. Adaylığını garantileyerek Beyaz Saray için yarışacak ilk kadın olmayı başaran Hillary Clinton, duygusal bir konuşma yaptı. Büyük düşünen tüm kız çoçuklarına seslenen Clinton "İstediğiniz her şeyi olabilirsiniz" dedi. Clinton'ın rakibi Bernie Sanders ise yarışı bırakmıyor.

Haberler ntv.com.tr, NTV Haber 08.06.2016 - 13:39

  • 1
    Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık yarışı tarihi bir ana tanıklık etti. Adaylığını garantileyerek Beyaz Saray için yarışacak ilk kadın olmayı başaran Hillary Clinton, duygusal bir konuşma yaptı. Büyük düşünen tüm kız çoçuklarına seslenen Clinton "İstediğiniz her şeyi olabilirsiniz" dedi. Clinton'ın rakibi Bernie Sanders ise yarışı bırakmıyor.
  • 2
    ABD'nin 240 yıllık siyasi tarihinde bir ilke imza atan Clinton, "Önemli bir kilometre taşına ulaştık. tarihimizde ilk kez bir kadın, ABD'de başkan adayı oldu. büyük düşünen her bir küçük kıza sesleniyorum. Evet, istediğiniz her şeyi olabilirsiniz, başkan dahi olabilirsiniz" dedi.
  • 3

    Adaylık için yeterli delegenin desteğine ulaşan Clinton, New York'ta destekçilerinin karşısına çıktı. Clinton, seçmene Donald Trump'a karşı birlik çağrısı yaptı, rakibi Sanders ise havlu atmıyor. Sanders başkan adaylığı mücadelesini son ana dek sürdüreceğini söylerken, Clinton, 3 eyalette rakibi Sanders'ı geride bıraktı, resmi olmayan sonuçlara göre Clinton California'da da yarışı kazandı.

  • 4
    Mücadeleye devam mesajı veren Sanders, "Yarıştan çekilmeyeceğim, ama Donald Trump'ın başkan olmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
  • 5

    NY POST'UN KAPAĞI

    New York Post gazetesi Clinton'ın başkan adaylığının kesinleşmesi sonrası "The First Lady" manşeti ile çıktı. Bu manşetle eski başkan Bill Clinton dönemindeki First Lady'liğinin yanı sıra ilk kadın başkan adayı olmasına da (ve muhtemel başkanlığına) gönderme yaptı.
  • 6

    Clinton'ı tebrik eden ABD Başkanı Obama ise, Sanders'e sosyal ve ekonomik konuları gündeme taşıdığı için teşekkür etti. ABD Başkanı Beyaz Saray'da Sanders'i kabul edecek.  

     

  • 7

    Eski Dışişleri Bakanı Clinton, Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için gereken 2 bin 383 delege sayısını geçerek adaylığı garantilemişti. 

  • 8

    Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump ise Clinton'ın zaferini, "daha yeni başlıyoruz, ve çok güzel olacak" şeklinde değerlendirdi. Trump, Sanders taraftarlarından oylarını istedi.

  • 9

    ABD'deki ön seçimler, 14 Haziran'da başkent Washington DC'de sona erecek.  

  • 10
    Partilerin adaylarının resmi olarak açıklanmasının ardından, ABD halkı 8 Kasım'da yeni başkanını seçmek için sandık başına gidecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız