Joe Biden, Beyaz Saray’a sahiplendiği iki köpeği ile taşınacak (Beyaz Saray’ın ev sahipliği yaptığı tüm evcil hayvanlar)

Yeni ABD Başkanı seçilen  Joe Biden’ın ülkenin iç ve dış politikasında yapacağı değişiklikler tüm dünyada ilgiyle takip ediyor. Bununla birlikte 72 yaşındaki Biden’ın First Lady Jill Biden ile Donald Trump ve Melani Trump çiftinden devralacağı ve Beyaz Saray’a getireceği yenilikler de merak konusu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda hayvan sevgisiyle tanınan Demokrat Biden’ın Ocak ayındaki yemin töreninden sonra sahiplendiği “Champ” ve “Major” adlı  iki Alman çoban köpeğini Beyaz Saray’a getirmeye hazırlandığı belirtildi. Öte yandan, Donald Trump, yüzyıldan beri bir evcil hayvanı bulunmayan ilk ABD Başkanı olarak görevini sürdürmüştü.

İşte Obama’nın çok sevdiği köpeklerinden Bill Clinton’ın Socks adlı kedisine, John F. Kennedy’nin kızına hediye edilen midilliden Franklin D. Roosevelt’in biricik dostu Fala’ya, Beyaz Saray’ın ev sahipliği yaptığı diğer evcil hayvanlar...

Haberler ntv.com.tr 09.11.2020 - 17:57 Son Güncelleme : 09.11.2020 - 18:26

  • 1
    ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden, Donald Trump’la bozulan ve Beyaz Saray’da yaklaşık yüzyıldan bir süredir var olan evcil hayvan geleneğini yeniden başlatmaya hazırlanıyor. Demokrat Biden, Ocak ayındaki yemin töreninden sonra sahiplendiği Champ ve Major adlı iki Alman çoban köpeğini ailesiyle birlikte Beyaz Saray’a taşıyacak.
  • 2

    Bununla birlikte, Biden’ın köpeklerinin sosyal medyada büyük bir hayran kitlesi bulunuyor.  Onlar adına çalışan bir Twitter sayfasının şu ana kadar  on binlerce takipçisi olduğu görülüyor.

    Öte yandan Biden’ın Champ’ı 2008 yılı seçimlerinden sonra henüz yavruyken sahiplendiği ve adını torunlarının koyduğu, “Major”ı ise 2018 yılında Delaware’deki bir hayvan barınağından kurtardığı belirtildi. 

  • 3

    BO VE SUNNY

    Portekiz su köpekleri Bo ve Sunny, Barack Obama'nın başkanlığı sırasında Beyaz Saray'ın sakinleriydi. Bo, 2009 yılında Senatör Ted Kennedy'den Obama çocuklarına hediye edilirken, Sunny Ağustos 2013'te geldi.
  • 4
    Beyaz bir göğse ve ön patilere sahip olan Bo ve tamamen siyah Sunny popüler oldu ve birçok resmi görevde yer aldı.
  • 5

    BUDDY VE SOCKS

    Bill Clinton, başkanlık yaptığı dönemde Buddy adında çikolata renkli bir labradora ve Socks adlı bir kediye sahipti. İki hayvanın kavga ettiği görüntüler sık sık basına yansıdı ve New York Times şaka yollu olarak onların Clinton’ın düşmanları olabileceğini yazdı. Ancak Clinton, 2000 yılında gazetecilere yaptığı açıklamada  Buddy'nin karısı uzaktayken bazen onun yanında uyduğunu söyleyerek,  "O benim gerçek arkadaşım" dedi.
  • 6
    Hillary Clinton ise  iki evcil hayvan hakkında anılarını anlattığı “Dear Socks, Dear Buddy” adlı  bir kitap yazdı.
  • 7

    BAYAN BEAZLEY VE BARNEY

    George W. Bush’un başkan olduğu sırada Bayan Beazley ve Barney adında iki İskoç Terrier’i vardı. Köpekler, Beyaz Saray tarafından yayınlanan "A Very Beazley Christmas" ve "Barney Cam" gibi videolarda yer aldı.
  • 8
    Bush, Bayan Beazley'i "bir neşe kaynağı" olarak tanımladı ve Barney'nin kendisinin açık hava sevgisini paylaştığını söyledi.
  • 9

    YUKİ

    Başkan Lyndon B. Johnson'ın en sevdiği köpek, Yuki adlı karışık ırka sahip bir köpekti. Beyaz Saray’ın evcil hayvanları hakkında bilgi derleyen Başkanlık Evcil Hayvan Müzesi'ne göre, Bay Johnson'ın kızı Luci, Yuki'yi 1966'da Şükran Günü'nde Teksas eyaletindeki bir benzin istasyonunda buldu. Luci, ertesi yıl köpeği Johnson'a doğum günü hediyesi olarak verdi. Ardından ikili, kabine toplantılarına katılmaktan yüzmeye kadar her şeyi birlikte yaptı.
  • 10
    Johhson’un torunlarından biri konuya ilişkin, "Amerikan ruhunu kişileştiren çok önemli bir bağı paylaştılar: Johnson fakir bir çocuk, Yuki ise kimsesiz bir köpekti,  ancak ikisi de Byaz Saray’ın tepesine kadar yükselmeyi başardı” yorumunu yaptı.
  • 11

    FALA

    En ünlü Beyaz Saray köpekleri arasında Franklin D Roosevelt'in sevilen İskoç Terrierİ olan Fala'sı da var. Fala, 1940 yılında kuzeni tarafından Roosevelt'e verildi. İlk ismi Murray olan köpeğe ABD Başkanı tarafından Falahill'in Kanunsuzu adı verildi ve zamanla isim kısalarak Fala’ya dönüştü.
  • 12
    Başkanlık Hayvan Müzesi'ne göre, Fala her sabah başkanın kahvaltı tepsisinde bir kemik koyarak kendisinin sevilmesini istermiş.  Bununla birlikte Fala'nın Başkan Roosevelt ile birlikte Washington'da bir heykeli de bulunuyor.
  • 13

     MACARONİ

    Beyaz Saray’daki "ilk evcil hayvan" unvanına sahip olanlar sadece kediler ve köpekler değil. Macaroni, adlı midilli, John F. Kennedy'nin kızı Caroline'e hediye olarak Beyaz Saray’a gönderildi.Midilli genellikle Virginia'da bir ahırda tutuldu, ancak ama sık sık Beyaz Saray'a getirildi ve bahçede dolaşırken pek çok kez fotoğraflandı.
  • 14
    Başkanlık Evcil Hayvan Müzesi'ne göre, Jackie Kennedy İran imparatoriçesini Beyaz Saray’da gezdiririken, Kraliçe Farah'ın elinde bulunan nergisleri yemeye çalışırak hareketli anların yaşanmasına neden oldu.Diğer başkanlık hayvanları gibi, Macaroni de ünlü oldu, hayran mektupları aldı ve hatta Life dergisinin kapağında yer aldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız