KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı sona erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 23 Mart'tan bu yana uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı sona erdi. KKTC'de 17 gündür yeni Covid-19 vakası görülmediği açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 04.05.2020 - 15:44 Son Güncelleme : 04.05.2020 - 22:13

  • 1
    KKTC Bakanlar Kurulu'nun 29 Nisan'da aldığı karara göre, gündüzleri uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağı bugün son buldu. Kısmi sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla özellikle başkent Lefkoşa'nın caddelerindeki insan ve araç yoğunluğu dikkati çekti.
  • 2

    17 GÜNDÜR VAKA GÖRÜLMEDİ

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede son 17 gündür yeni tip Coronavirüs (Covid-19) vakası görülmediğini açıkladı. Pilli, KKTC'de bugüne dek 108 vaka görüldüğünü ve 4 kişinin virüs sebebiyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
  • 3
    Yasağın kaldırılmasının ardından yaklaşık 2 aydır kapalı olan birçok iş yeri de Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar uyarınca açıldı. Kamu binaları ve özel sektördeki iş yerlerinde salgınla ilgili alınması gereken hijyen ve temizlik önlemleri KKTC Sağlık Bakanlığı ekiplerince denetlenecek.
  • 4
    Bir başka mağaza çalışanı da sağlık açısından tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, maskesiz müşterileri içeri almadıklarını ve hükümetin kararı uyarınca ürünlerin denenmeden satılacağını ifade etti.
  • 5
    KKTC Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Sözcüsü Kudret Özersay, 29 Nisan'da Bakanlar Kurulunun ardından yaptığı açıklamada, "Restoranlar, pastaneler, kafeler ve büfeler, Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek, çalışanlarına gerekli testleri yaptırmaları kaydıyla, 11 Mayıs itibarıyla paket servis ve yerinden gidip alma hizmetini başlatabilecek" ifadelerini kullanmıştı.
  • 6

    BAZI YASAKLAR DEVAM EDECEK

    Öte yandan KKTC'de 21.00-06.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma yasağı 15 Mayıs'a kadar sürecek ve pazar günleri ise kısmı sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilecek. Ülkede maske takma zorunluluğu sürecek.
  • 7
    Bakanlar Kurulu, okul, kreş, dershane, etüt merkezi gibi yerlerin kapalı kalma süresini 15 Mayıs'a kadar uzatırken, tüm toplu etkinlikler de aynı tarihe kadar yasak olmaya devam edecek. Kamuda da 15 Mayıs'a kadar normal çalışma düzenine geçilmeyecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız