Obama öne geçti

ABD seçimleri

Haberler 10.09.2012 - 00:44

  • 1

    Obama öne geçti

    ABD'de başkanlık seçimlerine dair yapılan son ankete göre, ABD Başkanı Barack Obama'ya destek oranı, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı Mitt Romney'nin 4 puan üzerinde çıktı.
  • 2

    Obama öne geçti

    Reuters/Ipsos tarafından yapılan ankete göre, son 4 gün içerisinde görüşlerine başvurulan bin 457 kişinin yüzde 47'si, 6 Kasım'da yapılacak seçimlerde Başkan Obama'ya oy vereceklerini belirtti.

    Oylarını Cumhuriyetçi adayı Mitt Romney'ye vereceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 43 oldu.

    Bir önce hafta yapılan Cumhuriyetçi Parti'nin ulusal kurultayının ardından da Romney, anketlerde Obama'yı yakalamayı başarmıştı.
  • 3

    Obama öne geçti

    Öte yandan adayların seçim maratonu sürüyor.
  • 4

    Obama öne geçti

    Obama Florida'daydı ve kendisinin espriyle gündeme getirdiği konu doğum sertifikasıydı.
  • 5

    Obama öne geçti

    Obama, 2008 yılında ilk başkan adayı olduğunda, ABD'de doğup doğmadığı ve doğum sertifikasının gerçekliğiyle ilgili tartışmalar ortaya atılmıştı.

    4 yılın ardından Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı için ön seçimlerde konunun tekrar Donald Trump tarafından gündeme getirilmesi üzerine Obama, doğum sertifikasının ayrıntılı versiyonunu yayımlayarak, ABD'de doğup doğmadığı tartışmalarına son noktayı koymuştu.
  • 6

    Obama öne geçti

    Ancak 2012 başkanlık seçimlerinde konu zaman zaman tekrar gündeme gelecek gibi görünürken, Obama, Florida'daki bir restoranda, Hawaii'de doğan Andre Wupperman (sol altta) adlı 7 yaşındaki çocukla karşılaştı ve ''Doğum sertifikan var mı?'' diye sordu.

    Obama'nın bu sözleri masada kahkahalara neden oldu.
  • 7

    Obama öne geçti

    Bu arada, Obama'nın rakibi Cumhuriyetçi Mitt Rommney, başkanlığa aday adayı olduğu andan itibaren eleştiriler getirdiği ve her defasında tamamen kaldıracağını söylediği Obama'nın sağlık reformuyle ilgili yeni şeyler söyledi.
  • 8

    Obama öne geçti

    Romney, reformun bazı bölümlerini beğendiğini ve başkan olursa buraları muhafaza edeceğini açıkladı.
  • 9

    Obama öne geçti

    Romney'in açıklamaları, Massachusetts Valisi iken benzer bir sağlık yasası geçirdiği için 'yön değiştirdiği' eleştirilerine neden olmuştu. Çünkü o dönem, Obama'nın da sağlık reformunda Romney'in yasasından ilham aldığı yorumları yapılmıştı.
  • 10

    Obama öne geçti

    Romney, bir önceki hafta yapılan Cumhuriyetçi Parti ulusal kurultayında, seçmenlere sunduğu 5 maddelik planda da sağlık reformunu kaldırma sözünü tekrarladı.

    Romney için sık sık ''ortamına göre görüşlerini değiştirdiği'' eleştirileri yapılıyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız