Rio'da alternatif 'gecekondu' tatili

2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Rio de Janeiro'nun favela yani gecekondu bölgesi macera arayanlara alternatif bir tatil imkanı sunuyor.

Haberler 07.05.2016 - 15:57 Son Güncelleme : 07.05.2016 - 16:40

  • 1
    2016 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Rio de Janeiro'nun favela yani gecekondu bölgesi macera arayanlara alternatif bir tatil imkanı sunuyor. 

    Kaynak: DW Türkçe
    Fotoğraflar: Reuters
  • 2
    Birçokları için Rio de Janeiro'nun favelaları uyuşturucu kartellerinin tehlikeli sokak çatışmalarının cenneti sayılırken, Rio'da bulunan binden fazla favelanın birkaçında farklı bir tatil planlayan turistler için pansiyonlar açılmaya başladı.
  • 3
    Pereira da Silva fevalesında yer alan Pousada Favelina adlı pansiyon üzerine kurulduğu tepeden harika bir deniz manzarasını kucaklıyor. Yağmur ormanlarına da oldukça yakın olan pansiyonun gecelik oda fiyatı sadece yaklaşık 30 dolar. Buraya çok yakın mesafede bulunan 3 yıldızlı oteller ise gecelik yaklaşık 250 dolar talep ediyor.
  • 4
    Pansiyonu işleten Solange dos Santos "Favelalarda bir pansiyon işletmek burada yaşananlardan dolayı oldukça zor" diyor. Gecekondu iyileştirme programına rağmen birçok bölgede neredeyse her gün silahlı çatışmalar meydana geliyor. Hayatından gayet memnun görünen Fransız bir turist ise "Beklediğimden çok daha iyi" yorumunu yapıyor.
  • 5
    Pansiyonun terasından görünen manzara kartpostallara basılacak türden. Buradan Brezilya'nın ünlü dağı Kesmeşeker'i de görmek mümkün. Trafik ve korna sesleri yerine bolca kuş cıvıltısı da cabası.
  • 6
    Favelalarda açılan pansiyonların sayısı giderek artıyor. Vigidal favelasındaki Mirante do Arvrao adlı pansiyon ziyaretçilere bu süitte konaklama ve "gerçek" Brezilya hayatını keşfetme sözü veriyor. Rio sakinlerinin yaklaşık beşte biri favelalarda yaşıyor.
  • 7
    Şiddet olaylarıyla ünlü favelalarda bir değişim havası göze çarpıyor. "İnsanlar buraya gelip halkla birebir diyalog kuruyor" diyen Solange dos Santos, çoğunun daha sonra duyduklarıyla gerçek Rio'nun birbirinden çok farklı oluğunu düşündüğünü söylüyor.
  • 8
    Rio'nun güzelliklerini uygun fiyata yaşamak isteyenler için favela pansiyonları hesaplı bir alternatif sunuyor. Olimpiyat çılgınlığı ile daha da hareketlenecek kentte alışılmadık tatlar arayanlara durulur.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız