Tartışılan 'Mikro'ülkeler

Bağımsız ülkecikler

Haberler 25.03.2010 - 16:14

  • 1

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Sealand, İkinci Dünya Savaşı'nda İngiliz kıyılarına mayın döşeyen uçaklara karşı savunma üssü olarak kullanılıyordu. 1967 yılında eski bir asker olan Paddy Roy Bates bu küçük üssün kendisinin olduğunu iddia etti ve bağımsızlığını ilan etti. İlk zamanlarda korsan radyo yayını için kullanılan üs, bugünlerde başta 'Pirate Bay' olmak üzere bir çok internet şirketinin gözde ‘mikroülkesi’.
  • 2

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Molosya üniforması içindeki Kevin Baugh, 1977 yılında Nevada’nın 25 bin metrekarelik bölümünde kendi cumhuriyetni ilan etti. Cumhuriyetin tek geçim kaynağı ise Baugh’ın pokerde kazandığı paralar.
  • 3

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Florida Key West’teki Conch Cumhuriyeti 1982’de ABD'deki federal devlet yapısından ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Bağımsızlığını ilan etttikten sonra bölgedeki turizmde patlama yaşandı. Ancak 11 Eylül’de saldırıları gerçekleştiren terröristlerden birinin bu mikroülkenin pasaportunu taşıması ABD'de büyük tartışmalara neden oldu.
  • 4

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    2005’te İngiliz Batı Florida Dominyonu, ABD'nin bağımsızlığını ilan etmesinden sonra çıkartılan bir kanuna dayanarak Florida’nın küçük bir kısmının İngiliz kraliyetine bağlı olduğunu iddia etti.
  • 5

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    1948 yılında James Thomas Mangan adlı bir ABD vatandaşı dış uzayın kendisinin egemenliği altında olduğunu açıkladı. Thomas uzay hükümdarlığını ilan ederken uzayın ülkelere değil sadece şahıslara ait olabileceğini savundu.
  • 6

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Soyut meditasyon hareketi gurusu Maharishi Mahesh Yogi, 2000 yılında 'Küresel Dünya Barışı' ülkesi kurduğunu ve bağımsızlığını ilan ettiğini açıkladı. Yogi,çeşitli milletlerdeki farklılıklarını biraraya getirerek mutluluğun ve refahın sağlanacağını duyurdu. Yogi fakir ülkelere kendisine toprak satması için para teklif etse de hiçbir ülke teklifi kabul etmedi.
  • 7

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Edwin Lipburger, 1984 yılında yaptığı küre şeklindeki bina nedeniyle Viyana Belediyesi'yle davalık oldu. Dava sonucunda inşaatın durdurulmasının ardından Lipburger bağımsızlığını ilan ederek kendi pullarını bastırdı ve vergi vermeyi reddetti. Vergi vermeyen Lipburger 10 günlük hapis cezasına çarptırıldı.
  • 8

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Lars Vils adlı sanatçı 1996’da İsveç kıyılarında yaptığı sanateserlerinin çevresindeki alanı ‘bağımsız ülke’ ilan etti.
  • 9

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Leonard Casley 40 yıl once Avustralya’daki Hutt River’ı çevresini kendi toprağı ve ülkesi ilan etti. Ülke 75 kilometre kare büyüklüğünde.
  • 10

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Martin Coles Harman 20’inci yüzyılın ilk yarısında İngiltere açıklarındaki bir adada kendi bağımsız ülkesini kurdu ve İngiltere hükümdarlığını redetti. Bağımsızlığın simgesi olarak üzerinde kendi resimleri olan para ve pul bastırdı.
  • 11

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    1990’da bütün dinleri benimseyen ruhani bir ülke olarak Güney Pasifik'teki küçük bir adada kurulan Melchizedek Dominyonu, daha sonra paravan şirketler için cennet haline geldi.
  • 12

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    1 Nisan 1973 yılında John Lennon ve Yoko Ono ‘Nupoia’ adını verdikleri devletin bağımsızlığını ilan ettiler. Bu ülkede kozmik evren yasalarından başka hiçbir kanun ve zorunluluk geçerli değildi.
  • 13

    Tartışılan 'Mikro'ülkeler

    Çek Cumhuriyeti'nde 16'ıncı yüzyıldan kalmış bir şatodan oluşan mikroülkede erkekler köle olarak çalıştırılıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız