Tayland'da gösteriler büyüyor

TaylandTayland'da Başbakan Yingluck Şinavatra'yı iktidardan uzaklaştırmak isteyen yönetim karşıtlarının, başkent Bangkok'ta düzenlediği gösteriler 4. gününe girdi.

Haberler 27.11.2013 - 09:27

  • 1

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Tayland'da Başbakan Yingluck Şinavatra'yı iktidardan uzaklaştırmak isteyen yönetim karşıtlarının, başkent Bangkok'ta düzenlediği gösteriler 4. gününe girdi.
  • 2

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    "Her bir bakanlığı" ele geçireceklerini ilan eden göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, pazartesi günü işgal edilen ve kapatılan Maliye Bakanlığının dışına 5 binden fazla kişiyi topladı.
  • 3

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Gösterileri yönetmek için milletvekilliğinden istifa eden Suthep Thaugsuban için polis tutuklama emri çıkartırken, Suthep, hareketin temel hedefinin, hükümetin yerine seçimle belirlenmemiş bir konseyin getirilmesi olduğunu söyledi.
  • 4

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Suthep, "Memurların, (eski başbakan) Thaksin rejimine hizmet etmesini engellemek için her bakanlığın işgal edilmesi" çağrısında bulunarak, şu anda muhalif demokratların kaybedeceğine kesin gözüyle bakılan yeni seçimler yapılması önerisini reddetti.
  • 5

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Ülkenin parlamenter sisteminde değişiklik yapılması çağrısı yapan Suthep, "Halkın konseyinin iyi bir adamı başbakan, iyi insanları bakanlar yapmasına olanak sağlayalım. Rüya takım yapalım, hayallerinizin gerçekleştirelim ve halkın hükümetinin kabinesini oluşturalım" dedi.
  • 6

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Göstericilerin dün kuşattığı İçişleri Bakanlığının, çalışanların binadan çıkması yönünde baskı oluşturmak için elektriği ve suyunun kesildiği bildirildi. Ulaştırma, tarım ve turizm bakanlıkları da göstericilerin önlerinde toplanması nedeniyle kapatıldı.
  • 7

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Thaksin Şinavatra karşıtı hareket, Bangkok ve güneyde çok güçlüyken, eski başbakanın ülkenin diğer kesimlerinde yaşayan destekçilerinin ayaklanması halinde şiddet olaylarının yaşanabileceğinden endişe ediliyor.
  • 8

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Ülkede yaşanan olaylar geniş anlamda, Taylandlı elit ve eğitimli orta sınıfın, kırsal kesimde güçlü olan ve kız kardeşinin liderliğindeki hükümeti yönetmekle suçlanan Thaksin Şinavatra'nın destekçileri arasındaki güç mücadelesi olarak görülüyor.
  • 9

    Tayland'da gösteriler büyüyor

    Suthep Thaugsuban, bir önceki Demokrat Parti yönetiminde başbakan yardımcılığı yapmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız