'Zorunlu karantina' tartışması

ABD'de Ebola'ya karşı alınan önlemler tartışma konusu...

Haberler 28.10.2014 - 06:09

  • 1

    'Zorunlu karantina' tartışması

    ABD'de görülen Ebola vakaları sonrası, New York Valisi Andrew Cuomo ve New Jersey Valisi Chris Christie, Batı Afrika ülkelerinden gelen ve virüs taşıyan kişilerle temasta bulunan havayolu yolcuları için 21 günlük zorunlu karantina kararı aldı.
  • 2

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Benzer bir karar, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno tarafından açıklandı.

    Odierno, Ebola ile mücadelede Batı Afrika'da görev yapmış personelin '21 gün kontrollü gözetim altında tutulması' emri verdi.
  • 3

    'Zorunlu karantina' tartışması

    New York ve New Jersey’der alınan kararlardan ilk etkilenen ise, Ebola'yla  mücadele kapsamında bir süre hizmet ettiği Batı Afrika'dan New Jersey'e döndükten  sonra zorunlu karantinaya tabi tutulan hemşire Kaci Hickox olmuştu.
  • 4

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Sierra Leone'de Ebola hastalarını tedavi eden hemşire Kaci Hickox, ABD'ye döner dönmez; üstelik de hiçbir belirti göstermeden karantina altına alınmıştı.
  • 5

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Kendini bir suçlu gibi hissettiği belirten Hickox, insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle dava açmaya hazırlandığını açıkladı.
  • 6

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Zorunlu karantina uygulamasının gönüllü olarak bölgeye gidecek sağlık görevlilerini etkilemesi bekleniyor. Bu karara tepki gösteren Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) kararın bilimsel temeli olmadığını savundu.
  • 7

    'Zorunlu karantina' tartışması

    MSF ABD İcra Direktörü Sophie Delaunay, "Ebola  belirtileri göstermeyen sağlık çalışanlarına zorunlu karantina uygulaması  bilimsel bir dayanaktan yoksundur ve Ebola'yı yerinde yenme çabalarına zarar  verebilir" ifadelerini kullandı.
  • 8

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Karantina yerine bu ülkelerden dönenlerin sağlık durumlarının titiz  bir şekilde gözlenmesinin tercih edilebileceğini kaydeden Delaunay, Ebola ile  mücadelenin rehberinin panik değil bilim olması gerektiğini dile getirdi.
  • 9

    'Zorunlu karantina' tartışması

    Öte yandan, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da (fotoğraftaki) temaslarda  bulunmak için Ebola salgını görülen Batı Afrika ülkelerine gitti.

    Gine ve Sierra  Leone'da incelemelerde bulunan, yetkililer ve hastalıktan kurtulanlarla görüşen Power'ın, New York'a dönüşünde 21 günlük karantinaya alınıp alınmayacağı BM'deki diplomatlar arasında tartışma konusu oldu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız