Üniversitelerde son durum: Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? YÖK Başkanı'ndan hibrit eğitim açıklaması

Üniversitelerde hibrit eğitim döneminin nisan ayından itibaren başlayacağını belirten YÖK Başkanı Özvar açıklamalarda bulundu. Özvar'ın açıklamaları sonrasında öğrenciler, 'Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?' sorularına yanıt aramaya başladı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 günü meydana gelen ve 10 ilimizi doğrudan etkileyen depremler ardından alınan kararlardan biri de üniversitelerde yüz yüze eğitime bir süre ara verilmesi olmuştu. Peki, üniversitelerde son durum ne? Üniversiteler ne zaman açılacak? 

Haberler 17.02.2023 - 14:59

  • 1
    Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklamada bulundu. Nisan ayında üniversitelerin durumunu yeniden gözden geçireceklerini bildiren Özvar, hibrit eğitim ihtimalini dile getirdi.
  • 2
    Uzaktan eğitim kararını hatırlatan Özvar; "Kahramanmaraş merkezli depremin etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımızın ile öğrencilerimizin barınma durumları gibi birçok faktörü bir arada değerlendirerek 2022-2023 akademik yılı bahar döneminin uzaktan eğitimle tamamlanmasının uygun olacağına karar verilmişti.


  • 3
    Bütün çabamız normalleşmenin en kısa zamanda tamamlanmasınadır. Ön lisans, lisans ve lisans üstünde bahar dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alındı. Bu kararları alırken uzman ve bilim insanlarımızla, STK'larla gerekli değerlendirmelerde bulunduk. Alınan kararlar nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecek. Hibrit öğretim seçeneği de değerlendirilecek

    (Depremden etkilenen öğrenciler) Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek." ifadelerini kullandı.
  • 4

    HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

    Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız