En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Zam oranı açıklandı mı?Cumhurbaşkanı Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı

En düşük emekli maaşına yapılacak zam oranı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından merakla sorgulanmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in zam sinyali  ardından rakam açıklaması geldi. En düşük emekli maaşı tutarıyla ilgili çalışmanın tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam oranını paylaştı. Peki, en düşük emekli zammı ne kadar oldu? 

Haberler ntv.com.tr 24.03.2023 - 09:18

  • 1
    En düşük emekli maaşı ne kadar olduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sorgulanmaya başladı. Sene başında 3 bin 500 TL'den 5 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli aylığı, yapılan yeni düzenleme sonrasında yüzde 36 tutarında zamlandı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
  • 2

    EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV canlı yayınında yaptığı açıklama sonrasında emekli vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

    Cumhurbaşkanı erdoğan açıklamasında, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." ifadelerinde bulundu.

    Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 TL'ye yükseldi.

  • 3

    BAKAN BİLGİN'DEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bir görüşme gerçekleştirdi. Buradaki konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.
  • 4

    EYT'LİLERİ DE KAPSAYACAK

    Bakan Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesiyle ilgili çalışmanın EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi ve sözlerine şunları ekledi:

    "Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak."

    Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti.

    Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı öğrenilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.
  • 5

    EN DÜŞÜK SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLMUŞTU?

    SSK 2000 sonrası için önceki maaş: 3 bin 500 TL
    Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

    SSK 2000 öncesi için önceki maaş: 4 bin 867 TL
    Zamlı maaş: 6 bin 327 TL

    Bağ-Kur tarım önceki maaş: 3 bin 500 TL
    Zamlı maaş: 5 bin 500 TL

    Bağ-Kur esnaf önceki maaş: 4 bin 196 TL
    Zamlı maaş: 5 bin 500 TL
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız