Evde çocukla iyi vakit geçirmek için oyun önerileri

Limitsiz zamanı birlikte geçirmek mi yoksa kaliteli zaman mı? Uzmanlar, ebeveynlerle çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesini daha anlamlı buluyor. Öyleyse hafta sonu ya da okul sonrası akşamları evde keyifli ve verimli geçirmek için bazı önerilere ihtiyacınız olabilir. İşte evde oynanabilecek oyunlar...

Haberler ntv.com.tr 17.07.2022 - 15:06

  • 1

    PUZZLE

    Moda hiç geçmeyen, her çocuğun ve tabii yanındaki ebeveynin de zevk alabileceği türden bir oyun puzzle. Çocuğunuzun yaşına uygun parça sayısından oluşan puzzle’larla birbirinden eğlenceli şekiller yaratabilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. 4 yaş için 20-24 büyük parçalı puzzle’lar gayet uygun olsa da bu işe yatkın bir çocuğunuz varsa 60 parçaya kadar çıkabilirsiniz. 5-6 yaş için 50 parçalılardan başlayabilir, 100 parçalılara kadar seçenekleri geliştirebilirsiniz.

  • 2

    ATIK KARTONLARI ŞEKİLLENDİRME OYUNU

    Tuvalet kağıdı ve kağıt havlu rulolarını biriktirip kartondan bina inşaatları yapabilirsiniz. Her bir ruloyu renkli kağıtlarla kaplayarak ya da boyayarak, pencere ve kapı çizerek ev görünümüne büründürebilir, yanyana geldiğinde küçük köyler oluşturabilirsiniz.

  • 3

    SANDALYE KAPMACA

    Bu geleneksel eğlenceyi neden evinize de taşımayasınız? Sadece üç kişi olmanız bile yeterli. Kişi sayısından bir eksik sandalyeleri yan yana dizip sevdiğiniz dans müziğini açın. Müziği aniden durdurduğunuzda bakalım sandalyeleri kim kapabilecek, kim ayakta kalacak?

  • 4

    HAZİNE AVI

    Çocuklar, saklanan objeleri bulmaya bayılır. Özellikle de sonunda bir ödül varsa... Çocuğunuza kağıtlara ipuçları yazarak, evin farklı noktalarına yönlendirme işaretleri koyarak ya da sözlü ipuçları vererek onun hazineyi bulmasını sağlayabilirsiniz. Bu tarz ipuçları yerine belli noktalara bozuk para koyup çocuğunuzun bunları toplamasını ve oyunun sonunda kumbaralarına atmalarını sağlayabilirsiniz.

  • 5

    SALONDA BASKETBOL

    Minik basketbol potası ve topu ile evde oyunuyorsunuzdur belki. Bu oyunu daha eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? Potaya her atış başarısı sonrası daha uzak mesafeden atış yapmaya başlayın. En uzak mesafeden atan kazansın.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız