Artvin Arsiyan Yaylası doğa tutkunlarının rotasında

Artvin'in Şavşat ilçesinde, Gürcistan sınırında bulunan Arsiyan Yaylası, yüzen adaları, irili ufaklı çok sayıda gölü ve bozulmamış doğasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 27.09.2022 - 09:52

  • 1

    'Sakin şehir' unvanlı Şavşat'ın en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Arsiyan Yaylası, trekking parkurları, gölleri, geniş çayırlarıyla huzur ve sessizlik arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

  • 2

    Yaylada bulunun irili ufaklı 20 gölden biri olan Yüzen Adalar Gölü üzerindeki adacıkların rüzgarda yer değiştirmesi, efsanelere konu olan Boğa Gölü ve Kız Gölü ise hikayesiyle ilgi çekiyor.

  • 3
    Buz gibi berrak suları, bol oksijeni, zengin florasıyla farklı mevsimlerde ziyaretçi çeken Arsiyan, zorlu ulaşım koşullarından dolayı özellikle safari tutkunlarının bölgedeki önemli rotaları arasında yer almaya başladı.
  • 4

    "BİR TARAFIMIZ ARDAHAN POSOF, BİR TARAFIMIZ GÜRCİSTAN SINIRI"

    Bölgeye gelen turistlere zaman zaman rehberlik yapan Fatih Meydan, soğuk suları ve gölleriyle meşhur Arsiyan Yaylası'nın bölgenin en yüksek rakımlı yerlerinden olduğunu kaydetti.

    Göllerin bulunduğu alanda ortalama 2 bin 500 olan rakımın, Genciyan Tepesi adı verilen zirvede 3 bin 500'lere kadar çıktığını belirten Meydan, "Burası sınır bölgesi. Bir tarafımız Ardahan Posof, bir tarafımız Gürcistan sınırı" diye konuştu.

  • 5

    Meydan, son yıllarda yaylaya gelen turist sayısının artmaya başladığına dikkati çekerek, "Mayıs, hazirandan başlayarak kasım ayına kadar insanlar yoğun şekilde geliyor. Turlar düzenleniyor. Türkiye'nin hemen hemen her yerinden gelip insanlar burayı ziyaret ediyorlar. Özellikle yüzen adalar en çok ilgi gören göllerin başında geliyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız