Yaşayan Punk efsanesi Patti Smith, Fransa'dan 'Onur Lejyonu' ödülü aldı

Punk efsanesi müzisyen ve şair Patti Smith, Fransa’nın en yüksek onuruna layık görüldü. Kendisine ‘Onur Lejyonu’ verilen 75 yaşındaki Smith “Tarif edilemez bir onur” ifadelerini kullandı.

Haberler ntv.com.tr 26.05.2022 - 11:34 Son Güncelleme : 26.05.2022 - 12:01

  • 1
    ABD’li müzisyen, yazar ve fotoğrafçı Patti Smith, Fransa’nın en yüksek onur mertebesi olarak görülen ‘Onur Lejyonu’ ile ödüllendirildi. 75 yaşındaki yaşayan efsane, “Fransa’ya hayatım boyunca hep bağlı kaldım” diyerek kendisine verilen onurdan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
  • 2

    PERFORMANS SERGİLEDİ

    Amerika’daki Fransız elçisi Philippe Étienne tarafından ödüllendirilen şair, kendisi için verilen törende şarkı seslendirdi. Performans esnasında kendisine Jesse Paris Smith ve uzun zamandır gitaristliğini yapan Lenny Kaye eşlik eti.
  • 3

    FRANSA ONU HER ANLAMDA BESLEDİ

    “Bu tarif edilemez bir onur. Ağırlığını kesinlikle anlıyorum. Fransız kültürü, edebiyatı, sanatı ve filmlerinden hayatı boyunca etkilenen biri olduğum düşünüldüğünde gerçekten çok anlamlı bir onur” ifadelerini kullandı.
  • 4
    20’li yaşlarında Fransız edebiyatına ilgi duyduğunu belirten Smith, o günleri sık sık hatırladığını dile getirdi.
  • 5

    "DEĞİŞİM  İNSANLA BAŞLAR"

    Yaşaması oldukça zor bir dünyada olduğumuzu ifade eden yazar, “Sanatçılar her zaman insanlara ilham olabilir, insanları harekete geçirip onlara umut verebilir... ancak sonunda, değişimi gerçekleştiren sanatçılar değil, insanlardır” diyerek törendeki konuşmasını tamamladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız