İş ararken yapılan en büyük yanlışlar

Hayalinizdeki işe ulaşmak için yeni bir yola girdiniz ve başvurularınızı göndermeye başladınız. O pozisyon için mükemmel aday olsanız bile çok basit hatalar yaparak hayatınızın fırsatını elinizden kaçırmanız mümkün. İşte iş ararken kaçınmanız gereken bazı şeyler...

Haberler ntv.com.tr 13.08.2022 - 09:23

  • 1

    HEMEN ARAYIŞA BAŞLAMAYIN

    Çoğu aday, işten ayrılır ayrılmaz yoğun bir şekilde iş arayışına girer. Ancak ne kadar çabuk başlarsanız o kadar çabuk bulacağınızın garantisi yok. Bir önceki işinizden nasıl ayrılmış olursanız olun olsun, kendinize zaman ayırın ve kısa bir ara verin.

     

    HER İŞE BAŞVURMAK

    Konfor alanından çıkıp farklı alanlarda iş arayışına başlayabilir, sizinle çok da ilgisi olmayan bir işe başvurabilirsiniz. Ancak daha çok başvuru, daha çok ret anlamına gelebilir. Bunun yerine az sayıda ama nitelikli başvurularda bulunun.
  • 2

    ESKİ ÖZGEÇMİŞ FORMATI

    Uzun zamandır aynı işte çalışıyorsanız uzun süredir CV hazırlamamış olabilirsiniz. Özgeçmiş bilgilerinizi güncelleyin ve son dönemde sıklıkla tercih edilen şablonları kullanmaya gayret edin.

    ÖNYAZIYI ATLAMAK

    Her iş başvurusu bir önyazı gerektirmeyebilir ama gittiğiniz okullar, katıldığınız seminerler sizin gerçekte kim olduğunuz ve kariyer hedefleriniz hakkında fikir vermeyebilir. İyi yazılmış bir önyazı, sizi diğer adayların önüne geçirebilir.

  • 3

    ÇEVRENİZİ KULLANMAMAK

    Eski iş arkadaşlarınıza, patronlarınıza veya müşterilerinize ulaşıp iş arayışında olduğunuzu belirtmekten çekinmeyin. Tanıdıklarınızın bir listesini çıkarın ve size yol gösterebilecek kişilere ulaşın.


    HAZIRLIKLI GİTMEMEK

    İş görüşmesine giderken özgeçmişinizin güçlü olmasına güvenmeyin. Deneyimleriniz veya kişiliğiniz o pozisyon için yeterli olmayabilir. Görüşmeye gitmeden önce şirket hakkında bilgi sahibi olun ve pozisyona hakim olduğunuzu gösteren ifadeler kullanın.

  • 4

    GERÇEKÇİ OLUN

    Girmek istediğiniz pozisyonun sizin için gerçekten uygun olup olmadığını düşünün. Geçmiş deneyimlerinizin o pozisyon için uygun olup olmadığını iyice tartın. O iş için mükemmel aday olduğunuzu düşünseniz bile taşıdığınız özellikler henüz o pozisyona hazır olmadığınızı gösterebilir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız