Hastalıklardan ev yapımı probiyotiklerle korunun

Bağışıklık sisteminin büyük bölümünü bağırsak florasının oluşturduğunu belirten Dr. Sinan Akkurt, hastalıklardan korunmada probiyotiklerin çok önemli rol aldığını söyledi, "Biz bağırsaklardaki yararlı bakterileri korursak, onlar da bizi hastalıklardan korur” dedi.

Haberler ntv.com.tr 13.10.2016 - 09:43

  • 1
    Kışa daha güçlü bir bağışıklık sistemi ile giriş yapmak ve sağlığını korumak isteyenler beslenmede doğal probiyotik kaynaklarına daha fazla yer ayırmalı.
  • 2
    Probiyotiklerin sağlık için yararlarına değinen Dr. Sinan Akkurt, en iyi probiyotik kaynaklarının ise ev yapımı doğal fermente yiyecekler olduğunu söyledi.

  • 3
    Akkurt, “Probiyotikler, kronik rahatsızlıklardan, otoimmün hastalıklardan, enfeksiyonlardan korur. Günlük beslenmemize doğal probiyotikleri ekleyerek bağışıklığımızı güçlendirebilir, sindirim sistemimizin daha iyi çalışmasını sağlayabilir, hastalıklara karşı savaşabiliriz" dedi.
  • 4
    Geleneksel Türk mutfağında fermantasyon yönteminin bu anlamda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Dr. Akkurt, “Yapmamız gereken; fast food ve paketli gıdaların yerine ev yapımı geleneksel yiyecekleri koymak. Yani yoğurdumuzu evde mayalamak, sirke yapmak, turşu kurmak… Bu aslında o kadar da zor değil" diye konuştu.
  • 5

    EVDE MAYALANAN YOĞURT, SİRKE VE TURŞU ÇOK YARARLI

    Evde mayalanan yoğurt, peynir, turşu, sirke, ekşi mayalı ekmek kefir, nar ekşisi, boza, şalgam suyu, salamura zeytin, sütlü biber turşusu gibi yiyeceklerin gerçek bir şifa kaynağı olduğunu söyleyen Akkurt, probiyotiklerin vücutta zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engellediğini kaydetti.
  • 6

    HASTALIKLARDAN KORUYOR, ŞEKERİ DENGELİYOR

    Probiyotiklerin mide-bağırsak rahatsızlıkları başta olmak üzere enfeksiyonel hastalıklar, obezite, kanser gibi hastalıklara karşı koruyup mücadele ettiğini belirten Akkurt, ayrıca kolesterol ve şeker dengesini sağlamaya destek olduğunu, antibiyotiklerin kötü etkilerini yok ettiğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi.
  • 7

    ANNE SÜTÜNE EN YAKIN İÇERİĞE SAHİP OLAN KEÇİ SÜTÜ TERCİH EDİN

    Özellikle yoğurdun günün her saati yenebilecek, meyveyle karıştırıldığında uzun süre tokluk hissi sağlayabilecek, ekmek yerine tüketilebilecek bir besin kaynağı olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, anne sütüne en yakın içeriğe sahip olduğu için keçi sütünün tercih edilmesini önerdi.
  • 8

    ELEKTROMANYETİK KİRLENMEYE KARŞI GÜNDE BİR KASE YOĞURT

    Yoğurt suyunun vitamin açısından zengin olduğunu ve çoğu kez çöpe atarak büyük bir hata yapıldığını söyleyen Akkurt, kemik erimesine ve elektromanyetik kirlenmeye karşı da her gün bir kase yoğurt tüketilmesinin faydalı olduğunu dile getirdi.

     

  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız