Kanserden koruyan 34 besin
Kanserden koruyor, ağız sulandırıyorlar
Haberler 06.04.2011 - 18:19
-
Kuşburnu
Araştırmalar 170 adet kanser türünün 132′sinde antioksidan açısından zengin sebze ve meyve tüketerek beslenmenin kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu gösteriyor. En önemli antioksidan kaynakları ise şöyle sıralanıyor: -
-
Kivi
-
Kırmızı ve yeşil biber
-
-
Domates
-
Havuç
-
-
Kayısı
-
Tüm sarı ve turuncu meyve-sebzeler
-
-
Fındık
-
Ceviz
-
-
Baklagiller
-
Kara üzüm
-
-
Kiraz
-
Semizotu ve koyu yeşil yapraklı sebzeler
-
-
Ahududu
-
Böğürtlen
-
-
Erik
-
Çilek
-
-
Üzüm
-
Elma
-
-
Şeftali
-
Bezelye
-
-
Soğan
-
Patates
-
-
Soya fasulyesi
-
Kakao
-
-
Yeşil çay
-
Sarmısak
-
-
Pırasa
-
Turp
-
-
Fesleğen
-
Nane
-
-
Dereotu
-
Rezene
-
-
Zeytinağı