Ayla filminin yönetmeni Can Ulkay: 'Oscar’a kadar götüreceğime söz veriyorum' dedim

Türkiye'nin 90. Oscar Ödülleri için "yabancı dilde en iyi film" adayı, Can Ulkay'ın yönettiği 'Ayla' filmi oldu. Ulkay, filmi çekmeden önce yapımcı Mustafa Uslu'ya 'Sana Oscar’ı belki aldırtamam ama bu filmi Oscar’a kadar götüreceğime söz veriyorum' dediğini söyledi. 

Haberler 27.08.2017 - 11:21

  • 1

    "OSCAR’A KADAR GÖTÜRECEĞİME SÖZ VERİYORUM"

    2018 Oscar'ında "yabancı dilde en iyi film" adayları arasına alıp almayacağı merak konusu olan 'Ayla' filminin yönetmeni Can Ulkay Hürriyet'e verdiği röportajda şöyle konuştu: "Mustafa Uslu'ya en başında 'Bir sevgi filmi çekelim. Sana Oscar’ı belki aldırtamam ama bu filmi Oscar’a kadar götüreceğime söz veriyorum. Bu film böyle yapılırsa işe yarar, öbür türlü çok zor' dedim

  • 2

    "SEVGİ FİLMİ"

    'İstersen hikayeyi değiştirelim' teklifinde de bulundum. Sonra Mustafa ve bütün oyuncularla birlikte 'Bu film bir sevgi filmi olacak' fikrinde karar kıldık. Biliyorsunuz 'La La Land' de sevgi filmi. İnsanlar artık pozitif filmler görmek istiyor.

  • 3
    Oscar için iyi olmak, çok iyi olmak yetmiyor. Şimdi biz çok iyi olanı yaptık. Bundan sonraki süreç ise bambaşka. Bizim bileceğimiz, anlayacağımız süreçler değil bunlar.
  • 4
    Biz Mustafa’yla kendi stratejimizi belirledik. Oscar’a gitmenin en önemli şartı, Amerika’da filmin çok gösterilmesi. Ve izleyenlerin bir ses olarak dönmesi lazım. Bunun için bir strateji belirledik.
  • 5
    11-12 Eylül’de Toronto’da olacağız. İki kere gösterilecek film ve bütün basın mensupları, sinema çevreleri orada toplanacak. Filmden bahsedilecek. Peşinden Asya Film Festivali’ne katılacağız
  • 6
    Los Angeles’ta düzenlenen çok prestijli bir festival bu. Bize 'Açılış filmi olur musunuz?' diye teklif getirdiler. Oscar yoktu daha. Orada açılış filmi olması demek, bu filmin seyredilmeye değer olduğu anlamına geliyor. Açılış filmi, şimdi Oscar’a aday film olarak lanse edilecek. İnsanlar 'Açılış filmi bir Türk filmiymiş' demek yerine 'Açılış filmi Türkiye’nin Oscar adayıymış' diyecek.
  • 7

    Ayrıca Hollywood Türk Filmleri Haftası’na da gidecek. Ocak ayına kadar Amerika’da dolaşacak bu film. Belli yerlerde de dolaşması lazım. Busan Film Festivali çok önemli mesela. Oraya da gidecek."

    (Fotoğraftakiler: Filmin başrolü İsmail Hacıoğlu ve yönetmen Can Ulkay)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız