Charlie Kessler: Stranger Things çalıntı

İlk iki sezonuyla dizi dünyasına damga vuran Netflix yapımı Stranger Things'in 3. sezon çekimleri öncesi şaaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı. 2012 yapımı Montauk adlı kısa filmin yönetmeni Charlie Kessler projesinin çalındığını öne sürdü. Duffer Kardeşler (Matt Duffer ve Ross Duffer) ise iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Haberler 05.04.2018 - 13:10 Son Güncelleme : 05.04.2018 - 13:17

  • 1
    Üçüncü sezon çekimleri öncesi 14 yaşındaki oyuncu Millie Bobby Brown’a yeni sezon bölümleri için toplam 3,2 milyon dolar (ortalama 12 milyon lira) ödeyecek olmasıyla gündeme oturan  Stranger Things’in çalıntı olduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

  • 2
    2012 yapımı Montauk adlı kısa filmin yönetmeni Charlie Kessler, Stranger Things’deki fikirlerin kendisine ait olduğunu ileri sürdü.

  • 3
    Charlie Kessler adlı yönetmen, 2014 yılında Tribeca Film Festivali’nde Matt ve Ross Duffer ile tanıştığını, onlara Montauk adlı projesinden bahsettiğini, sonrasında senaryosunu ve fikirlerini yönetmenlere sunduğunu, ancak Dufferların bu fikirleri izinsiz kullanarak Stranger Things’i yarattığını ileri sürdü.

  • 4
    Üstelik Kessler geçtiğimiz gün mahkemeye başvurarak Matt ve Ross Duffer’a dava açtı. Kessler’ın iddiasına göre Duffer Kardeşler, "The Montauk Project" adını taşıyan projeyi, Stranger Things’i geliştirme aşamasında kullandı.

  • 5
    Deadline’nın haberine göre Stranger Things’in Netflix’ten ilk onayı aldığı 2015’te, projenin ismi Montauk olarak duyurulmuştu.
    Ayrıca o dönem servis edilen sinopsiste, olaylar şimdinin aksine Montauk, Long Island’da geçiyordu.

  • 6
    Kessler’ın imzasını taşıyan Montauk, konu olarak askeri üste kaybolan küçük bir çocuğun hikayesini ele alıyor. Bu askeri üste, çocuklar ve başka bir boyuttan gelen bir canavar üzerine deneyler yapıldığı ortaya çıkıyor.

  • 7
    Variety’nin haberine göre ise hem Montauk hem de Stranger Things, 1992 basımı The Montauk Project: Experiments in Time adlı bir kitaptan sonra geldi. Kitap, Montauk’ta yapılan gizli hükümet deneylerine dair komplo teorilerini ele alıyor.

  • 8

    Netflix konuyla ilgili sessizliğini korurken , Duffer Kardeşler, (Matt Duffer ve Ross Duffer) avukatları aracılığıyla bir basın bildirisi yayınladı.

  • 9
    Kessler’in iddiasının asılsız olduğunu söyleyen kardeşler, Montauk isimli kısa filmi izlemediklerini ve Kessler’la herhangi bir görüşme yapmadıklarını söylerken bunun yaratıcı ve çalışkan insanların çalışmalardan kar elde etmek için yapılan bir hamle olduğunu açıkladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız