Doğu Demirkol: Cannes için konuşma hazırlamadım

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ filmiyle 71. Cannes Film Festivali’ne katılacak olan komedyen Doğu Demirol, ilk oyunculuk deneyimiyle Cannes’a katılıyor. Demirkol, “Ödül alırsam doğaçlama bir şeyler konuşurum. Konuşma hazırlamadım” dedi.

Haberler 29.04.2018 - 12:32

  • 1

    Ailesini oyalamak için mühendislik okuduktan sonra stand-up komedyeni olarak geniş bir hayran kitlesi edinen Doğu Demirkol, rol aldığı Nuri Bilge Ceylan filmi ‘Ahlat Ağacı’ ile Cannes Film Festivali’ne gidiyor.

  • 2

    Stand-up gösterileri yaparken Nuri Bilge Ceylan tarafından keşfedilen 30 yaşındaki Demirkol, Habertürk’ten Mehmet Çalışkan’a verdiği röportajda, ilk filmiyle Cannes’a gidiyor olması hakkında şunları söyledi:

    “Festivalin hiç umurumda olmadığını düşünüyordum ama ilk açıklamada kabul edilmediğini duyduğumda üzülmüştüm. Kabul edilince sevindim.”

  • 3

    Demirkol ayrıca, “Nuri Bilge Ceylan’ın filminde başrol, yan rol gibi kavramlar çok anlam taşımıyor. Bence orada herkes asker. Güzel bir deneyimdi. Cannes Fil Festivali çok önemli. Umarı film ödül alır. En heyacanlı ve onur duyduğum kısmı hocayla ofisinde karakter üzerinde düşünmek, konuşmak ve sette bunu yorumlamak oldu” dedi.

  • 4

    Demirkol, Ceylan’dan teklif aldığında hissettiklerini şöyle açıkladı:

    “Enteresan bir şekilde büyük bir heyecan yaşamadım. Bu da çok işime yaradı. Çünkü aklımda stand-up ve kendi yazdığım şeyler olduğu için ‘Hayırlısı’ dedim. Görüşmeye de o şekilde gittim.”

  • 5

    Oyuncu, Cannes için yaptığı hazırlığı şöyle anlattı:

    “Smokin için ölçülerimi aldılar. Onun dışında bir hazırlığım yok. Ödül alırsam doğaçlama bir şeyler konuşurum. Konuşma hazırlamadım.”

  • 6

    Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı, Cannes'ın ana yarışma programına sonradan eklendi. Murat Cemcir ile Doğu Demirkol'un rol aldığı Ahlat Ağacı, Ceylan'ın iki komedyene başrol verdiği ilk film olma özelliğini taşıyor.

  • 7

    Uzun yılların ardından köyüne dönen bir yazarın babasının borçları altında ezilmesini konu edinen Ahlat Ağacı filmi, baba-oğul ve aile ilişkilerine odaklanıyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız