Gerçeküstü Dans!

6. iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali, güncel dans dünyasının en önemli isimlerinden birini ağırlıyor. Japonyanın uluslararası alanda en çaprıcı koreografı Saburo Teshigawaranın Obsession (Saplantı) adlı eseri 9 Ekim Salı günü, Haliç Kongre Merkezinde, saat 20:00da sahnelenecek.

Haberler 08.10.2012 - 13:41

  • 1

    Gerçeküstü Dans!

    6. iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali, güncel dans dünyasının en önemli isimlerinden birini ağırlıyor. Japonya’nın uluslararası alanda en çarpıcı koreografı Saburo Teshigawara’nın Obsession (Saplantı) adlı eseri 9 Ekim Salı günü, Haliç Kongre Merkezi’nde, saat 20:00’da sahnelenecek.(Foto: Emmanuel Valette)
  • 2

    Gerçeküstü Dans!

    Luis Buñuel ve Salvador Dalí'nin yönettiği sürrealist kısa film "Endülüs Köpeği"nden (Un Chien Andalou) ilham alan eserde Wagner’in Tristan ve Isolde’sinin yanında tango ve punk müzikleri sanatçılara eşlik ediyor. Plastik sanatlar ve klasik bale eğitiminin ardından, benzersiz yaratıcılıkta bir kariyer ortaya koyan Teshigawara çağdaş dansa yeni yönelimler getiren, heykeltıraş duyarlılığıyla kurduğu özgün hareket diliyle şiirsel alanlar yaratıyor.(Foto: Emmanuel Valette)
  • 3

    Gerçeküstü Dans!

    1953 doğumlu Saburo Teshigawara, 1985’te Kei Miyata ile KARAS (Japonca “Karga”) topluluğunu kurduğundan beri topluluğuyla her yıl dünya çapında büyük şehirlerde sahne aldı. Solo performansları ve KARAS’la olan çalışmalarına ek olarak bir koreograf/yönetmen olarak da uluslararası düzeyde ilgi görmektedir: Paris Opera Balesi, Netherlands Dance Theater gibi pek çok uluslararası bale ve çağdaş dans topluluğu tarafından repertuar eserleri yaratması için görevlendirilmiştir. Teshigawara sergi, film ve videoların yanı sıra tüm performansları için tasarladığı sahne, ışık ve kostümlerle görsel sanatlar alanında da artan bir ilgi görmüştür.(Foto: Emmanuel Valette)
  • 4

    Gerçeküstü Dans!

    Sanatçı, Tokyo’daki KARAS stüdyosunda devam eden atölyelerinin yanında pek çok eğitim projesinde yer almıştır. 1995’te başlattığı S.T.E.P. (Saburo Teshigawara Eğitim Projesi), görme engelli insanlarla yaptığı koreografik çalışmadan dolayı takdir toplamıştır. 2004’te The Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative programının dans bölümüne “usta” olarak seçilmiştir. 2006’dan beri Japonya St. Paul’s (Rikkyo) Üniversitesi Çağdaş Psikoloji Okulu İfade Çalışmaları Bölümü’nde hocalık yapmaktadır. Sayısız ödülleri arasında Japon Dans Forum Ödülü (2010), Purple Ribbon Ödülü (2009) ve Bessie Ödülü (2007) bulunur.(Foto: Emmanuel Valette)
  • 5

    Gerçeküstü Dans!

    Rihoko Sato 15 yaşına dek yaşadığı İngiltere ve ABD’de jimnastik eğitimi aldı. 1996’dan beri KARAS’ın grup eserlerinin hepsinde sahne almış ve Saburo Teshigawara’nın bütün yaratıcı çalışmalarında onun sanatsal asistanlığını yapmıştır. İstisnai hassaslıktaki bedeni ve duyarlılığı, eriyen bir kırılganlıktan keskin bir yoğunluğa kadar geniş bir dinamizm yelpazesi yaratarak fiziksel ifade için yeni bir boyut açmaktadır. 2005’te Vaclav Kunes’la düeti Scream and Whisper ile Cannes, Fransa’daki Les Étoiles de Ballet Ödülleri’nde En İyi Dansçı Ödülü’nü, 2007’de Japan Dance Forum Ödülü’nü, bu yıl içerisinde de Premio Positano “Leonide Massine” Ödülü’nü almıştır.(Foto: Emmanuel Valette)
  • 6

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Emmanuel Valette)
  • 7

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Emmanuel Valette)
  • 8

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Emmanuel Valette)
  • 9

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Emmanuel Valette)
  • 10

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Bengt Wanselius)
  • 11

    Gerçeküstü Dans!

    (Foto: Bengt Wanselius)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız