Göksel Arsoy: Muhterem’in yüzü gülmedi

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Göksel Arsoy, son dönemde Müslüm filmi nedeniyle isimleri gündemden düşmeyen Müslüm Gürses ve Muhterem Nur için bir mektup yazdı.

Haberler 31.10.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 31.10.2018 - 10:23

  • 1
    Göksel Arsoy, Muhterem’in yüzü gülmedi başlıklı mektubunda, arabesk müziğin Müslüm Baba’sı ile eşi Muhterem Nur’dan şöyle söz etti:
  • 2
    Müslüm filmi bu hafta vizyona girdi. Acılarla dolu hayatını bir kere daha seyrettik. Onunla tanışmak kısmet olmadı. Şarkılarını, tavrını, insanlığını sevdim. Onu anlamayanlara karşı hep sahip çıktım."
  • 3
    "Muhterem Nur’la ise Ham Meyva filminde beraber oynadık. Onun da hayatı üzüntü ve çaresizliklerle dolu. Hayatına giren erkeklerden yüzü gülmedi, hiçbiri ona yar olmadı."
  • 4
    "Kaderleri birbirine benzeyen bu iki güzel insan 5 Mayıs 1986’da evlendi. Yüzleri gülüyordu. Birlikte mutluluğu yakalamışken kader yine kapılarını çaldı. 3 Mart 2013’te Müslüm Baba hayata gözlerini yumdu. Muhterem yine yalnız kaldı.”
  • 5

    Göksel Arsoy geçen yıl verdiği bir röportajda Muhterem Nur için "Öyle bir yüzü var ki, 100 tane fotoğraf çeksen hepsinde güzel çıkar. Sette çok ihtişamlıydı. Fakat çok şanssız. Hayatına girenlerin hiçbirinden, son birlikteliği hariç yüzü gülmedi. Hepsi onu istismar etti. Müslüm (Gürses) onun için büyük bir şanstı. Müslüm parayı bilmiyordu, Muhterem tuttu. Müslüm’ün eksikliklerini tamamladı. Ama sinemadan çabuk uzaklaştı" demişti. 

  • 6
    GÖKSEL ARSOY KİMDİR?
    Göksel Arsoy, 15 Mart 1936 tarihinde Kayseri'de dünyaya geldi. Yatılı olarak okuduğu Haydarpaşa Lisesinden mezun oldu. Klasik Türk Müziği bestekarı Yesari Asım Ersoy'un yeğeni olan Göksel Arsoy sinemaya İlk olarak 1958 yılında Sırrı Gültekin'in yönettiği Kara Günlerim adlı filmle başladı.
    Sonra Ham Meyve adlı filmde Muhterem Nur ile oynadı. 1961’de Samanyolu filmi için Belgin Doruk ile kamera karşısına geçti. Özellikle 60'lı yılların başında sayısız filmde rol aldı. Amerikan sinemasını yakından takip eden Göksel Arsoy, Sean Connery’nin oynadığı James Bond filminin büyük ilgi gördüğünü duyunca yerli James Bond oldu, 1966 yılında Altın Çocuk adlı filmi çekti. Yapımcılığı da üstlendi. ‘Altın Çocuk James Bond’ öyle bir ilgi gördü ki Araplar filmi satın aldı. Kariyerinde zirve yapan Arsoy daha sonra Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın ile sayısız filme imza attı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız