Güney Kıbrıs'ta Eurovision şarkısı 'Şeytan' krizi 

65. Eurovision Şarkı Yarışması'na El Diablo (Şeytan) adlı şarkıyla katılma kararı Kıbrıs Rum kesimini karıştırdı. Devlet televizyonuna tehdit yağdı.

Haberler DHA 01.03.2021 - 09:17 Son Güncelleme : 01.03.2021 - 09:45

  • 1

    Kıbrıs Rum yönetimi, Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo (Şeytan) isimli şarkının ülkeyi 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Şarkı, Güney Kıbrıs'ta infiale yol açtı.

  • 2

    Tepkilerin odağında olan Rum Radyo Televizyon Kurumu (RIK), El Diablo (Şeytan) isimli şarkının sözlerinden dolayı büyük tepki topladı ve yakılma tehdidi aldı.

  • 3

    Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Yunan şarkıcı Elena Tsagkrinou tarafından seslendirilen El Diablo isimli şarkının sözlerinden dolayı büyük tepki topladığını, RIK’in “yakılma” tehdidi aldığını yazdı. Gazete ayrıca, şarkının RIK tarafından geri çekilmesi için kendilerini “Kıbrıslı Hıristiyanlar” olarak nitelendiren bir grup tarafından internet üzerinden imza kampanyası başlatıldığını belirtti.

    Aşırı sağcı ELAM Partisi de şarkıyı protesto etti ve yazılı bir açıklama yaparak büyük bir hata yapıldığını, şarkının değiştirilmesi gerektiğini savundu.

  • 4

    Habere göre Güney Kıbrıs’taki eğitim sendikası OELMEK İlahiyatçılar Birliği yaptığı açıklamada şarkının derhal geri çekilmesini isterken, duyulan hayal kırıklığı ve üzüntüyü de dile getirdi. 

    ELAM da bir açıklama yaparak, Güney Kıbrıs’ın “Şeytan” isimli bir şarkıyla temsil edilmesi tercihinin mantıklı olmadığını belirtti. Gazete haberinde ayrıca polisin, RIK binasındaki güvenlik tedbirlerini artırdığını da yazdı.

  • 5

    TEPKİLER KLİBİN YAYINLANMASIYLA BAŞLADI

    Ünlü Yunan şarkıcı Elena Tsagkrinou’nun seslendirdiği El Diablo adlı şarkı, “Aşık oldum kalbimi şeytana verdim” diye başlıyor ve şeytan kadar kötü bir erkeğe aşık olan bir genç kızın hikayesini anlatıyor.

    Tehditlere varan tepkiler, 26 yaşındaki Tsagkrinou’nun dans şovu klibinin televizyonlarda yayınlanmasıyla başladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız