Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in BTS'i ağırladı: Özel elçi ataması sonrası BM'ye katılacaklar 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, özel elçi olarak atadığı K-pop grubu BTS'e belgesini teslim etti. BTS ve Moon Jae-in, 76. Birleşmiş Milletler (BM) toplantısına birlikte katılacak. (Fotoğraflar: AFP)  

Haberler 15.09.2021 - 09:55

  • 1
    Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, geçtiğimiz aylarda Gelecek Nesiller ve Kültür için Özel Elçi seçtiği dünyanın en popüler K-pop gruplarından BTS'i ofisinde ağırladı.


  • 2
    Ülkenin resmi haber ajansı Yonhap, Jae-in'in grup üyelerine özel elçi olarak atandıklarına dair bir belge teslim ettiğini bildirdi.


  • 3

    Independent Türkçe'de yer alan habere göre; BTS, elçi olarak faaliyetlerine ABD'nin New York eyaletinde 30 Eylül'e kadar sürecek 76. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda başlayacak.


  • 4
    Devlet Başkanı Jae-in ve BTS üyeleri, BM Genel Kurulu'nda 20 Eylül'de yapılacak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Eylem Onyılı toplantısına birlikte katılmayı hedefliyor. Bu oturumda bir performansı yayınlanacak popüler grup konuşma da yapacak.


  • 5
    Jae-in'in ofisinden konuyla ilgili, "BTS tüm dünyaya teselli ve umut aşılıyor. Dolayısıyla grubun BM Genel Kurulu'na katılımı, dünya genelinde gelecek nesillerle iletişimi güçlendirmek ve önemli uluslararası meselelere ilgilerini çekmek için önemli bir fırsat olabilir" açıklaması yapıldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız