Haftanın filmleri (11 Kasım)

Bu hafta ikisi yerli üçü yabancı beş film vizyona girdi.

Haberler 11.11.2016 - 13:47 Son Güncelleme : 11.11.2016 - 13:49

  • 1

    “ARRIVAL”

    HAFTANIN FİLMİ:

    “Uzaylılarla temas” konulu bir film ama öyle “Kurtuluş Günü” gibi bir eğlencelik beklemeyin. Çünkü kamera arkasında “atmosfer” yaratmakla meşgul Denis Villeneuve var. Meşgul ve sabırlı çünkü her defasında olay örgüsünü ilmek ilmek örmekten yana. Kendisi biliyorsunuz son olarak “Sicario” ile aklımızı başımızdan almıştı. Hikaye anlatabilmenin yanında “atmosfer” yaratma becerisi, herhalde büyük müzik gruplarının “sound” yaratmasıyla eşdeğer tutulabilir. Villeneuve bu “uzaylı” filminde “yabancı/bilinmez”e olan korku ve “göstermeden ürkütme” gibi klasik numaraları birleştirmiş. Gerçi Batı’daki eleştirmenler ikiye bölünmüş durumda. Dolayısıyla beklentiler devreye giriyor haliyle. Filmin başkarakteri, bir dilbilim uzmanı olan Dr. Louise Banks. Amy Adams’ın oynadığı bu karakteri sevmezseniz Oscarlı Forest Whitaker ve Jeremy Renner de kadroda. Film, bilimsel gevezelikler ve dramatik gereksizliklerle dolu “Interstellar”ın yolundan mı yoksa 1979 yapımı “AIien”ın tekinsiz atmosferi ekseninde mi ilerleyecek, doğrusu meraktayız. “Arrival”ın görece bilindik bir temaya, hünerli yönetmeni sayesinde orijinal bir bakış açısı kattığı konusunda ise umutluyuz.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 4)

    “ARRIVAL” FRAGMAN İZLE

  • 2

    “BENİM ADIM FERİDUN”

    AŞK’A İSYAAAN..

    Kendine has bir üslubu olduğunu kabul ettirmiş sinemacı Çağan Irmak, ana yapıyı korumakla birlikte her seferinde farklılık yapmaya çalışsa da yenilik peşinde koşsa da, başyapıtı sayılan “Babam ve Oğlum”la kıyaslanmaktan kurtulamıyor. Oysa adı üstünde, o bir başyapıt. Sinemacılardan aynı filmi yeniden çekmelerini beklememeliyiz. Irmak yeni filmine aşk acısı çeken bir adamın “isyan”ıyla başlıyor. Halil Sezai Paracıkoğlu, mizahla yoğrulan bu süreçte kalbi kırık aşık bir adam portresi çiziyor ama “aşık bir adam” dedik diye Norveçli yazar Karl Ove Knausgaard’vari müthiş “insanlık halleri” tasvirleri ya da “anda kalma” anlatımı beklemeyin. Uzun süreli ilişkisi kıyıya vurmuş bir adamın aşka inancını yitirmesi diye özetlemek en doğrusu. Ayrılık şoku zamanla yerini “kabullenme”ye bırakır. Sonra başkarakter yani Ersan, Erdek’e gider. Orada bir yanlış anlaşılma sonucu Feridun sanılır. Bu yanlış anlama komedisi, daha sonra yeni bir aşka doğru meyleder. Halil Sezai’ye başrollerde Büşra Pekin ve Özge Borak eşlik ediyor.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 3)

    “BENİM ADIM FERİDUN” FRAGMAN İZLE

  • 3

    “CANAVARIN ÇAĞRISI”

    ETKİLEYİCİ BİR MASAL..

    Bir roman uyarlaması olan filmde, ailesi ve okulda yaşadığı zorluklar nedeniyle kendi yarattığı hayal dünyasına sığınan 12 yaşındaki Conor’ın hikayesi anlatılıyor. Hayal dünyasında fantastik yaratıklar vardır ve bazıları korkutucudur. İçlerinden biri her gece Conor’a hikaye anlatmakta ısrarcıdır. Gerisi, küçük bir çocuğun cesaret, inanç ve gerçeklik arasındaki ikilemleriyle devam eden bir macera. Başroldeki küçük oyuncu Lewis MacDougall’a Sigourney Weawer ve Felicity Jones eşlik etmiş. “The Monster” diye adlandırılan dev ağacın sesi ise Liam Neeson’a ait. Ödüllü İspanyol sinemacı J.A. Bayona gerçekten etkileyici bir masal yaratmış görünüyor.

    (BEKLENTİ METRE 5 üzerinden 3,5)

    “CANAVARIN ÇAĞRISI” FRAGMAN İZLE

  • 4

    “RUS’UN OYUNU”

    BAŞKA OLUR..

    Fırat Tanış’ı Hong Kong-Moskova arasında koşturtan filmimiz, zengin ve güvenilmez işadamı Serhat Vasbi’nin öyküsü üzerine kurulu. Her defasında planlar yapıyor ama tuzağa düşürmek isterken kendi de tuzağa düşüyor. Şantaj, “arzu nesnesi” kadın ve kovalamacalarla dolu filmin yönetmeni Levent Özdemir, oyuncu kadrosunda da yer alıyor.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 2,5)

    “RUS’UN OYUNU” FRAGMAN İZLE

  • 5

    “KAPTAN FANTASTİK”

    MUTLAKA İZLEYİN..

    İsmi sizi aldatmasın, olabildiğince bilim ve teknolojiden uzak bir film “Kaptan Fantastik”. Viggo Mortensen’in takıntılı baba’sı, çocuklarını (dile kolay tam 6 tane!) medeniyetten uzakta yetiştirmek ister. Kendi doğruları ve kurallarını çocuklara öğretir. Ama günün birinde o çocuklar “gerçek hayat”a katılmak zorunda kalır. Zorluklar başlar. Karşılaştıkları hayat, pek öyle babalarının anlattığı gibi değildir. Festivallerin bu ödüllü gözdesinin yazar- yönetmeni Matt Ross ki kendisini komedi dizisi “Silicon Valley”daki hırslı girişimci Gavin Belson olarak hatırlayabilirsiniz. Aktörün yönetmenlik kariyerine son derece sağlam bir kilometre taşı koyduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 4)

    “KAPTAN FANTASTİK” FRAGMAN İZLE

    Eleştiri ve görüşleriniz için Orkan Şancı iletişim: orkansanci@gmail.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız