'Macera başlıyor' - Haftanın Filmleri (18 Kasım)

Bu hafta üçü yerli dördü yabancı yedi film vizyona girdi.

Haberler 18.11.2016 - 07:39

  • 1

    HARRY POTTER SEVENLER BUNU DA SEVEBİLİR..

    “FANTASTİK CANAVARLAR”

     

    “Harry Potter sevenler bunu da sevebilir” çok temkinli bir başlık biliyorum ama sihir dünyasından her sunulanı beğenecek değiliz elbet. Ne var ki bizatihi J.K.Rowling’in kaleminden çıkma bir iş karşımızdaki. Yönetmen David Yatesde yanılmıyorsam son 4 Harry Potter filmini çekmiş isim. Kaldı ki “Fantastik Canavarlar”ın da onun yönetiminde bir seriye evrileceğini söyleyebiliriz zira devam filmleri anons edildi bile. Tüm bu referanslar yetmezmiş gibi başrolde Oscarlı büyük yetenek Eddie Redmayne yer alıyor. Peki kimdir bu fantastik canavarlar ve nerede bulunurlar? Filmin yapısı, fantastik yaratıklar hakkında kalem oynatan bir yazarın gezi notlarına dayanıyor. Harry Potter’ın onun kitabını okumasına daha 70 sene var, düşünün. Yani biraz gerilere gidiyoruz. Genç kaşif/yazar New York’ta gizli cadı ve büyücü klanıyla tanışıyor ve macera başlıyor. Oyuncu kadrosunda Ezra Miller, Colin Farrell, Ron Pearlman ve Jon Voight de var.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 3,5)

    “FANTASTİK CANAVARLAR” FRAGMANI

  • 2

    ÇARPABİLİR!..

    “MEZUNİYET”

     

    Romanya doğumlu sinemacı Cristian Mungiu, 2007 yapımı “4 ay, 3 Hafta, 2 Gün” ile Altın Palmiye dahil sayısız ödül kazanmıştı. Mungiu “Mezuniyet” ile de bu sene yine Cannes’da en iyi yönetmen ödülünü Olivier Assayas (“Personal Shopper”) ile paylaştı. Romanya’da küçük bir dağ kasabasında başlayan filmde Romeo isimli doktor ve kızı Eliza’nın öyküsü anlatılıyor. Romeo kızını ileride yurtdışında okuma hayaliyle büyütür. Eliza büyür ve İngiltere’de okumak için burs kazanır. Ama lise bitirme sınavlarının arifesinde genç kız saldırıya uğrar. Romeo için karar verme anı gelir. Durumu çözmek için gitmek istediği yol, yani karanlık yol, kızına yaşamı boyunca öğrettiği prensipleri çiğnemesini gerektirmektedir. Başrollerde Adrian Titieni ve Maria-Victoria Dragus var.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 3,5)

    “MEZUNİYET” FRAGMANI

  • 3

    KİMSİN SEN?

    “BİR ŞEY DEĞİLİM”

     

    Geçim sıkıntısı çeken genç oyuncu Mahmut, önüne çıkan ikinci sınıf bir filmdeki kötü adam rolünü kabul eder. Rolü iyi de oynar. Ama gerçek hayatta da bir rolü üstlenmesi gerekir. O rol, genç bir kadını saldırganların elinden kurtarmaktır. Başı belaya girer Mahmut’un. Önce kahraman ilan edilir, sonra yalancı. Karışık bir senaryosu var filmin. Sanki mizah gözlüğü yerine başka bir açıdan yaklaşılsa ortaya çok farklı bir iş çıkabilirmiş gibi. Muharrem Özabat’ın çektiği filmin başrolünde Münir Can Cindoruk var.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 2,5)

    “BİR ŞEY DEĞİLİM” FRAGMANI

  • 4

    BU İŞLER KARIŞIK İŞLER..

    “İKİNCİ ŞANS”

     

    Ülkemizde müzikten sinemaya transfer olan isimler arasında Mahsun Kırmızıgül’den sonra en çalışkan isim Özcan Deniz diyebiliriz. Yönettiği yeni filminde, yıllar önce TV dizisi “Asmalı Konak”ta iyi bir kimya tutturduğu Nurgül Yeşilçay ile başrolü paylaşmış. Matematik öğretmeni Yasemin, dul bir annedir. Restoran sahibi Cemal ise fiyakalı, çapkın bir adamdır. Yolları kesişir ve ama aşk için önce hazırlıksız yakalanmaları gerekir. Oysa onlar emkinlidir. Ya da öyle olduklarını zannederler. Direnirler ilk başta. Filmin tanıtımındaki “aşk filmi değil aşkın filmi” biraz iddialı görünse de belli bir seyirci kitlesine “dokunacak” bir hikaye içerdiğini söyleyebiliriz.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 3 puan)

    “İKİNCİ ŞANS” FRAGMANI

  • 5

    ŞAKA MISIN?..

    “ADAM MISIN?”

     

    Gelelim haftanın filmine. Bir TV kanalındaki spor yorum programında farklı üsluplarıyla dikkat çeken Sinan Engin, Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı ve Abdülkerim Durmaz beyazperdeye transfer olmuş! Filmde kendilerini oynayan bu isimler, birlikte tatile çıktıklarını zanneder ama garip olaylarla karşılaşırlar. Evet garip bir cümle oldu ama film de garip. Ceyhun Yılmaz ve hatta Serdar Ortaç’ın de yer aldığı filmin yönetmeni Emir Khalilzadeh. Ahmet Çakar’ı “Halka” serisindeki Samara makyajıyla görmek isteyenler kaçırmamalı.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 2)

    “ADAM MISIN?” FRAGMANI

  • 6

    HAFTANIN KORKUNÇLUSU..

    “ÖLÜM ALFABESİ 2: KÖTÜLÜĞÜN BAŞLANGICI”

     

    2014 yapımı ilk film çok parlak bulunmasa da devam filmiyle zarlar yeniden atılıyor. Sahte ruh çağırma seansları düzenleyen bir ailenin başına gelenler anlatılıyor devam filminde. Bekar anne, iki kızına bakabilmek için bu işi meslek edinmiş. Ne var ki yeni aldıkları “ruh çağırma tahtası” bir şekilde evin en küçük kızını etkilemeye başlıyor. Yönetmen Mike Flanagan’ın ilk filme göre çıtayı bir parça yükselttiği yorumları çoğunlukta.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 3)

    “ÖLÜM ALFABESİ 2" FRAGMANI 

  • 7

    ÇİN’DE ÇOK POPÜLER..

    “AYI KARDEŞLER 2: BÜYÜLÜ KIŞ”

     

    Çin yapımı animasyon, kar fırtınasıyla beyaza bürünen Kristal Tepeler’de geçiyor. Fırtına dinince ortaya gizemli bir hayvan çıkıyor, ödül avcıları bu hayvanın peşine düşüyor. “Kurtarma Operasyonu” isimli ilk film ve bu devam yapımı, Çin’de 2012’den beri yayınlanan popüler çizgi filmin uyarlamaları.

    (BEKLENTİ METRE: 5 üzerinden 2,5)

    “AYI KARDEŞLER 2: BÜYÜLÜ KIŞ” FRAGMANI

    Eleştiri ve görüşleriniz için Orkan Şancı iletişim: orkansanci@gmail.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız