Keira Knightley: Modern kadın karakterleri tecavüze uğruyorlar

Karayip Korsanları'nda canlandırdığı Elizabeth Swann ile kariyerinde zirve yapan Keira Knightley, tarihi filmlerde oynamayı tercih etmesini "Günümüzde geçen filmlerde kadın karakterler hep tecavüze uğruyor" sözleriyle açıkladı.

Haberler 17.01.2018 - 16:41

  • 1
    İngiliz aktris Keira Knightley, kostümlü tarihi filmlerin vazgeçilmez oyuncusu haline gelmesine açıklık getirdi. Aşk ve Gurur, Atonement/Kefaret, Düşes, Anna Karenina gibi filmlerde başrol oynayan, Karayip Korsanları film serisi sayesinde tüm dünyada tanınan Knightley; Variety'ye verdiği röportajda çağdaş kadının filmlerde sunuluş şeklinden hoşlanmadığını belirtti.
  • 2
    2018'de seyirciyle buluşacak son filminde 1873-1954 arası yaşayan Fransız kadın yazar Colette'i canlandıran 32 yaşındaki İngiliz aktris, "Günümüzde geçen filmlerde rol almaktan hoşlanmıyorum, zira kadın karakterlere hemen hemen her zaman tecavüz ediliyor" dedi ve ekledi:
  • 3

    "Çağdaş kadına biçilen rolde bana hep nahoş gelen bir şeyler var. Ama tarihi filmlerde bana teklif edilen rollerde hep esin verici karakterler buluyorum."

  • 4
    Netflix gibi internet yayımcılığında bazı güçlü kadın hikayeleri ve kadın karakterleri sunulduğunu fark ettiğini belirten Knightley, bunun, filmlerde de kadın karakterlerin aynı yönde şekillenmesine yardımcı olmasını temenni etti.
  • 5

    Knightley, "Kadın senaristler, yönetmenler, yapımcılar olduğunda, sayıları arttığında, kadın rolleri de düzelecek. Aynı zamanda toplumun drama aracılığıyla kadına bakış açısı da çok yönlü ve geniş kapsamlı hale gelecek" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız