Nilgün Belgün: Komedinin cinsiyeti yoktur

Beşinci sezonuna girmek için gün sayan ‘Aşk ve Komedi’ adlı gösterisiyle “Sadece erkekler güldürür” ezberini bozduğunu söyleyen Nilgün Belgün “Gülmekten asla vazgeçmeyelim” diyor

Haberler 17.12.2016 - 15:39 Son Güncelleme : 17.12.2016 - 15:41

  • 1
    ‘Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi’ 2017’de beşinci sezonuna girerken 63 yaşındaki sanatçı Haber Türk'ten Ece Saruhan'a konuştu. İşte Belgün'ün açıklamalarında satırbaşları: "Sadece Cem Yılmaz ve Ata Demirer var, Yılmaz Erdoğan da döndü. Onların arasında bir kadın olarak tek başımayım 4 yıldır. Yani bu dünya sadece erkeklerin değil! Üstelik yaptığım stand-up da değil. Cem Yılmaz’ı çok beğeniyorum ama beni kimse ona rakip görmesin."
  • 2

    Çünkü ben stand-up’tan çok daha zor bir şey yapıyorum. Stand-up, kabare, oyunculuk ve tiyatro öğelerini harmanlayıp bir gösteri, bir ‘one woman show’ çıkardım ortaya. İçinde 8 şarkım, 7 de dansım var. Hiç kimseden yardım almıyorum, gösterimin finansını da kendim üstleniyorum. Sahnede kendi hayatımı anlatıyorum. Hem güldürüyor hem de hüzünlendiriyorum.
  • 3
    "Kalanlar istedikleri kadar görmezden gelsinler, 4 senedir ağzımı açmadım ama artık mütevazı olamayacağım çünkü ne yaptığımın farkındayım. Ben bu konuda tekim, örneğim yok. “Tekim” derken, çok iyi kadın komedyenlerimiz var.
    Elbette ama bu işi sahnede benim yaptığım tarzda yapan yok. Deneyenler oldu ama hiçbiri kabul görmedi."
  • 4
    "4 yıldır sadece Türkiye’de değil Amerika’da, İsviçre’de, Fransa’da da 1000 kişilik salonlara oynayarak komedi dünyasının sadece erkeklere ait olmadığını kanıtladım. “Sadece erkekler güldürür” ezberini bozdum."
  • 5
    "Komedinin cinsiyeti olmadığını kanıtladım. Umarım başka kadınlar da çıkar, onlar da 4 sene kapalı gişe oynayıp bu alanda rüştlerini ispat ederler de tatlı bir rekabet oluşur."
  • 6
    "Sahnede tüm çıplaklığıyla hayatımı anlatıyorum. Seyirci bu samimiyeti sevdi. Herkes ayakta alkışlıyor. Bunu kadınların neredeyse hiçe sayıldığı bir ülkede tek başıma yaptım. Ölsem gam yemem! Ama görmezden geliniyorum bakma!"
  • 7
    "Hugh Jackman’ın gösterisine çoğu sanatçı davet edildiyse gitti, ben bilet aldım çünkü adam ne yapıyor merak ediyordum. En son ‘39 Basamak’ı izledim, oyunculuklara bayıldım. Komplekssiz insan herkesten ne öğrenebileceğine bakar ve beğendiğini alkışlar."
  • 8
    "Bunu hep söylüyorum, gülmekten asla vazgeçmeyelim. Gösterimde 1950’li yıllardan bugüne Türkiye’deki değişimi de anlatıyorum. Büyükada’da, Müslüman, Musevi, Rum, Ermeni kimsenin kimseyi ötekileştirmediği bir devirde büyüdüm. Hepimiz sevgiyle, kardeşçe birlikteydik. Gösterimde de 'Şu andaki ayrışma çok lüzumsuz, biz kardeştik' diyorum.
  • 9
    "Sevgiyle birlikte sanatın birleştirici gücüne de her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bir dönemden geçiyoruz. Sanat birleştirmek için var. Hayatın çirkinliklerini sanat, sevgi ve aşk örter. Tiyatro uyandırır, insanın ruhunu besler, kişiliğini geliştirir."
  • 10
    "Herkes aşka, sevgiye ve sanata sıkı sıkı sarılsın. Bu dünya başka türlü iyileşmez. Kendi küçük dünyalarımızı iyileştirip güzelleştirirsek bu, mutlaka toplumun geneline de yayılacaktır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız