Roman Abramoviç'ten Putin’in İnsanları kitabı için dava

Putin’in İnsanları’ adlı kitapta Rus milyarder Roman Abramoviç’in Rusya Devlet Başkanı Putin’in emriyle Chelsea kulübünü satın aldığı iddia edildi. Bunun üzerine Abramoviç, “Bu yanlış iddia hem benim hem de takımın itibarını zedeliyor” diyerek yazar Catherine Belton ve yayıncıya dava açtı.

Haberler 24.03.2021 - 08:55

  • 1
    İngiltere’de gazeteci Catherine Belton, Putin’in İnsanları adlı kitabında, Rus milyarder Roman Abramoviç’in 2003’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle İngiliz futbol kulübü Chelsea’yi satın aldığını yazdı. Chelsea’nin sahibi Roman Abramoviç (57) ise yanlış ve yanıltıcı iddialar içerdiği gerekçesiyle Belton ile yayıncısı olan HarperCollins hakkında hakaret davası açtı.


  • 2
    Rus milyarder, basın açıklamasında söz konusu kitapta yer alan asılsız iddiaların hem kendi itibarına hem de kulübün imajına zarar verdiğini belirterek yasal işlem başlattığını duyurdu.
  • 3
    Abramoviç, “Kitap, kulübü satın alma işlemim ve Chelsea Futbol Kulübü’nün faaliyetleri de dahil olmak üzere, hakkımda bir dizi yanlış ve karalayıcı beyan içeriyor” dedi.

  • 4
    Milyarder, kitaptaki tasvirin aksine Chelsea ile amacının her zaman sahada birinci sınıf takım oluşturmak ve kulübün tüm topluluklarında olumlu bir rol oynamak olduğunu belirtti.

  • 5

    2018’de de Rus iş insanı Sergey Pugachyov’un gündeme getirdiği “Abramoviç, Putin’in emriyle Chelsea’yi satın aldı” iddiası mahkemede ‘çürütülmüştü’. Belton’ın kitabında, Abramoviç’in Rus petrol devi Sibneft’teki eski ortağı Boris Berezovski’nin hisselerini zorla düşük fiyata sattırdığı da iddia edildi. Abramoviç 2012’de Berezovsk’ye bu nedenle açtığı davayı kazanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız