Son 10 yılda en iyi kadın oyuncu Oscar’ını alan oyuncular

Bu yıl en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kim kazanacak? 2017 Oscar'ında en iyi kadın oyuncu adayları Emma Stone, Natalie Portman, Meryl Streep, Isabelle Huppert ve Ruth Negga arasında kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 26 Şubat gecesi düzenlenecek 89. Oscar Ödül Töreni’nde Oscar heykelciğini kucaklayacak ismi merakla beklerken geçmiş yılların “en iyi kadın oyuncuları”nı bir araya getirdik. İşte, son 10 yılda Oscar’da en iyi kadın oyuncu seçilen aktrisler...

Haberler ntv.com.tr 24.02.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 24.01.2018 - 15:50

  • 1

    Helen Mirren, 2007

    Stephen Frears’ın yönettiği 'The Queen' (Kraliçe) filminde Kraliçe’yi canlandıran Mirren, en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kucakladı.

  • 2

    Marion Cotillard, 2008

    Edith Piaf’ın hayatını anlatan 'La Vie en Rose' (Kaldırım Serçesi) filminde Edith Piaf’ı canlandıran Cotillard, performansıyla Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da en iyi kadın oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

  • 3

    Kate Winslet, 2009

    Bernhard Schlink imzalı aynı adlı romandan uyarlanan dram türündeki 'The Reader' (Okuyucu) filminde başrolde yer alan Kate Winslet, Oscar’ın yanı sıra Altın Küre, BAFTA ve SAG ödüllerinde en iyi kadın oyuncu seçildi.

  • 4

    Sandra Bullock, 2010

    John Lee Hancock tarafından yazılan ve yönetilen 'The Blind Side' (Kör Nokta) filminde başrol oyuncusu olan Sandra Bullock, performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar’ı ile Altın Küre ödüllerini kazandı.

  • 5

    Natalie Portman, 2011

    'Black Swan' (Siyah Kuğu) filminde Mila Kunis’le başrolleri paylaşan Portman, gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan filmdeki performansıyla Oscar’da en iyi kadın oyuncu seçildi.

  • 6

    Meryl Streep, 2012

    20. yüzyılın en uzun süre görevde kalan İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ın yaşamının bir bölümünü anlatan yarı biyografi türündeki 'The Iron Lady' (Demir Leydi) filminde Thatcher’ı canlandıran Streep, en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazandı. Film ayrıca en iyi makyaj Oscar’ının da sahibi oldu.
  • 7

    Jennifer Lawrence, 2013

    'Silver Linings Playbook' (Umut Işığım) adlı romantik komedi türündeki filmde sergilediği performansıyla Lawrence, en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazandı. Film, sekiz dalda adaylık elde etmişti.

  • 8

    Cate Blanchett, 2014

    Woody Allen’ın yazıp yönettiği 'Blue Jasmine' (Mavi Yasemin) filminde başrolde yer alan Blanchett, en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazandı. 

  • 9

    Julianne Moore, 2015

    'Still Alice' (Unutma Beni) filminde Kristen Stewart ile başrolleri paylaşan Julianne Moore, oyunculuk performansıyla en iyi kadın oyuncu Oscar heykelciğini kaldırdı.

  • 10

    Brie Larson, 2016

    Lenny Abrahamson'un yönettiği ve senaryosunu Emma Donoghue'nun yazdığı aynı adlı kitaptan uyarladığı 'Room' (Gizli Dünya) filminde başrolde yer alan Brie Larson, Oscar’ın yanı sıra Altın Küre ve BAFTA’da en iyi kadın oyuncu seçildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız